Telefonla Dolandırıcılıkta Son Yöntem

Telefonla ulaştıkları kişilere Tüketici Hakem Heyeti başvurusunun onaylandığını söyleyen dolandırıcılar, dosya parası adı altında para istemeye başladı.

Telefonla dolandırıcılıkta yeni yöntemler deneyen dolandırıcılar, son olarak Tüketici Hakem Heyetinin adını kullanmaya başladılar.

Kendilerini polis, asker veya savcı olarak tanıtarak telefonla kandırdıkları vatandaşların para ve ziynet eşyalarını alan dolandırıcılar, son dönemlerde bu konuda yeni yöntemler geliştirmeye devam ediyor.

Edirne Tüketiciler Derneği Başkanı Murat Kocabaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, kolay para kazanmayı amaç edinen kişilerin iletişim yoluyla dolandırıcılıkta her gün yeni bir dolandırıcılık yolunu denediklerini söyledi.

Dolandırıcıların son dönemde Tüketici Hakem Heyetlerinin adını kullanmaya başladıklarını belirten Kocabaş, bu yüzden vatandaşların bu tür aranmalara itibar etmemesini isteyerek, şunları kaydetti:

'Vatandaşlar, bazı şahıslar tarafından aranıp, 'Tüketici Hakem Heyetine yaptığınız başvuru sonuçlandı', 'Parayı tahsil etmek için kart bilgilerinizi verin' şeklinde kandırılmaya çalışılıyor. Dolandırıcılar, bankadan kullanılan kredilerin dosya masrafı kesintilerinin iadesini sağlayacaklarını vadederek, ücret talep ediyor. Son günlerde aşırı derece şikayet geliyor.'

Kocabaş, telefonla yapılan 'Sizin adınıza paranızı tahsil edeceğiz', 'Bankalarla ilgili paranızı tahsil edip size ödeyeceğiz' gibi mesajlarla dolandırıcılıkların artmakta olduğunu aktararak, 'Halkımız, kesinlikle bu kişilere herhangi bir bilgi vermesin, polise başvursunlar' diye konuştu.
Kaynak: AA