Sur'daki Operasyon

Ordu Valisi Balkanlıoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit düşen Nuh Özdemir'in ailesini ziyaret etti Balkanlıoğlu: 'Yapılacak ev, şehit ailemizin acısını dindirmez ama biz görevimizi yapmış oluyoruz' Yılmaz: 'Evin yapımını kısa sürede tamamlayacağız'.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarının açtığı ateş sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Vali İrfan Balkanlıoğlu, beraberindeki eşi Esma Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, eşi Yeter Yılmaz, Akkuş Kaymakamı Hüseyin Atila ve Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci ile şehit Özdemir'in, Akkuş ilçesi Salman Mahallesi'ndeki baba evini ziyaret etti.

Şehidin babası Mehmet, annesi Esme ve kardeşi Erol Özdemir'e başsağlığı dileyen Balkanlıoğlu, 'Sizin evladınız, bizim evladımızdır. Sizlerin acısı, bizim acımızdır. Acınızı yürekten paylaşıyoruz. Evladınız, bu vatan için şehadet şerbetini içti. Geride bıraktığı en değerli varlığı olan sizler, şehidimizin devletimize, milletimize emanetisiniz. Sizlere her zaman sahip çıkacağız' dedi. Başkan Yılmaz ise çalışma ziyareti dolayısıyla yurt dışında bulunduğu için şehidin cenaze törenine katılamadığını anımsatarak, aileye taziyelerini iletti.

Allah'tan, hiç kimseye böyle acıları bir daha yaşatmamasını dileyen Yılmaz, 'Ülkemizin birliği, dirliği, bütünlüğü için şehit düşen kardeşimin ruhu şad, mekanı cennet olsun' diye konuştu.

Balkanlıoğlu ve Yılmaz, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından Özdemir ailesinin evinden ayrıldı.

- 'Allah, bölücülere hiçbir zaman fırsat vermesin'

Vali Balkanlıoğlu ve Başkan Yılmaz, daha sonra şehit ailesi için Ordu Büyükşehir Belediyesince yaptırılacak evin arazisinde incelemede bulundu. Balkanlıoğlu, Mehmet Özdemir'in evladını vatan için şehit verdiğini belirterek, 'Nuh kardeşimiz, bundan önce kendisinin evladıydı, bundan sonra Türk milletinin, bizlerin evladı oldu. Milletimize armağan etti evladını. Mehmet amca kabul ederse bizler de onun kardeşiyiz, evladıyız. Her türlü ihtiyacında yanınızdayız' dedi.

Belediyenin, şehit ailesi için mükemmel bir ev yapacağını anlatan Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:

'Yapılacak ev, şehit ailemizin acısını dindirmez ama biz görevimizi yapmış oluyoruz. Burada bu insanlar, bu koşullarda seve seve de evladını bu memlekete armağan etmiş. Biz de bundan sonra ne tür ihtiyaçları varsa her konuda yanlarında olacağız. İnşallah desteğimiz sonuna kadar sürecek. Başkanımız, şehidimizin bir kardeşini işe alınacağını söyledi. O da güzel bir müjde. Zaten devlet hem ana hem de baba tarafından birer kişiyi işe alacak. Mehmet amca sağolsun, Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, bu vatan epey evlat yetiştirmiş. Biz de elimizden gelen bütün desteği vereceğiz. Allah, milletimize başka acılar yaşatmasın. Allah, bölücülere hiçbir zaman fırsat vermesin.'

Özdemir ailesine evin projesiyle ilgili bilgi aktaran Yılmaz, aile için yöresel mimariye uygun ev inşa edeceklerini söyledi.

Yılmaz, ailenin projeyi beğendiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

'Hava şartları uygun olsa, evi bir ayda yapacak ve teslim edecek durumdayız. Dekorasyonu, dış cephesi ve çevre düzenlemesiyle evin yapımını kısa sürede tamamlayacağız. Mehmet amcamızın talebi çerçevesinde, mahalledeki caminin de çevre düzenlemesini yapacağız. Hep beraber şehidimizin manevi huzurunda hem saygımızı hem minnetimizi gösterme anlamında gerekli taahhütlerimizi yerine getiriyoruz. İlk etapta, Salman Mahallesi'ndeki okula ve sağlık ocağına şehidimizin ismini vereceğiz.'

Baba Özdemir, 'Valimiz ve Belediye Başkanımız söylenecek her şeyi söylediler. Bize söyleyecek bir söz kalmadı. Hepsinden Allah razı olsun. Kendilerine çok teşekkür ediyorum' dedi. Şehidin annesi Esme Özdemir ise 'Sizleri yanımızda görünce acımız biraz olsun hafifliyor. Allah sizlerden razı olsun' diye konuştu.
Kaynak: AA