Sarıkaya'da KOSGEB Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Sarıkaya ilçesinde iş yeri açmak isteyenlere KOSGEB bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

KOSGEB Yozgat Müdürlüğü ile Sarıkaya Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğinde Sarıkaya Belediyesi Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıda gazetecilere açıklama yapan KOSGEB İl Müdürü Mustafa Işık, bilgilendirme toplantısının çok verimli geçtiğinin söyledi.

Girişimci adaylarına bir firma kurmadan önce yapılması gerekenleri anlattıklarını ifade eden Işık, iş yeri kuracak kişilerin uygulamalı eğitime katılarak belge almaları gerektiğini ifade etti.

Başvuru koşulları hakkında bilgi verdiklerini anlatan Işık, 'Eğitime katılıp sertifika alındıktan sonra yeni iş yeri kuracak kişiler Yeni Girişimci Desteği’ne başvuru yapabilirler. Bundan sonra da Maliye'ye kayıt yaptırıp resmi olarak iş yerlerini kurmaları gerekiyor. Bu aşamalardan sonra bize başvurabiliyorlar' ifadelerini kullandı.

KOSGEB'e kayıt olduktan sonra girişimcilik desteği için müracaat yapıldığını vurgulayan Işık, şunları kaydetti:

''Girişimci adaylarımızı davet ediyoruz ve projelerini değerlendiriyoruz. Projesi kabul olan girişimcilerimizin tahhütnamesi alınarak süreci başlatabiliyorlar.Yeni girişimci desteğimizin üst limiti ocak ayı itibariyle 30 bin liradan, 50 bin liraya yükseltildi. Bunda herhangi bir ayrım bulunmamaktadır. Sadece destek oranı erkeklerde yüzde 70, hanım, engelli, gazi ve birinci derecede şehit yakını girişimcilerde de ilimizde yüzde 90’a çıkarıldı. Çünkü ilimiz 5’inci kalkınma bölgesinde bulunmaktadır. Biz de tüm girişimcilerimizi, girişimci eğitimine katılıp KOSGEB yeni girişimci desteğine başvurmaya davet ediyoruz. Burada bizi dinlemeye gelen girişimcilerimize ve girişimci adaylarımıza teşekkür ediyorum.'

Kaynak: AA