MÜSİAD Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı

Başbakan Yardımcısı Şimşek (1): '(Sultanahmet'teki terör saldırısı) Terör hiçbir şekilde amacına ulaşamayacak. Hangi ölçekte olursa olsun, nereden gelirse gelsin, terörle mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz. Bu konuda en ufak bir tereddüt yok' 'Şiddetin kaynağı neresi olursa olsun, hangi sebeple olursa olsun hiçbir şekilde meşru görülemez''Türkiye güçlüdür, Türkiye terörün her türlüsüyle en güçlü bir şekilde mücadele ediyor, etmeye de devam edecektir”

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Sultanahmet'te meydana gelen terör saldırısına ilişkin, 'Terör hiçbir şekilde amacına ulaşamayacak. Hangi ölçekte olursa olsun, nereden gelirse gelsin, terörle mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz. Bu konuda en ufak bir tereddüt yok' dedi.

Şimşek, Rixos Otel'de düzenlenen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genişletilmiş Başkanlar Toplantısında, dünya ve Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

MÜSİAD ile daha önce bir araya geldiklerini ve derneğin kendilerine '64. Hükümet'ten beklentiler' şeklinde çok kapsamlı bir reform çerçevesini sunduğunu anlatan Şimşek, beklentileri bütün iş dünyasıyla ilgili yapılan diğer görüşmeleri de dikkate alarak, bundan sonraki dönemdeki politika çerçevesine ve reform programına en güçlü şekilde yansıtmaya çalıştıklarını söyledi.

Türkiye ve dünya ekonomisinin kolay olmayan bir süreçten geçtiğini dile getiren Şimşek, 'Bir taraftan bir dönemin kapanışı söz konusu. Yani ABD Merkez Bankası (Fed) faiz artımına başlamış, bir anlamda küresel para politikasındaki normalleşmenin ilk ayağı başlatılmış oluyor. Bunun getirdiği tabii ki etkiler var. Bir taraftan uzun yıllardır, 30-40 yıldır yüzde 10 civarında veya üstünde büyüyen Çin’de bir yeniden dengelenme, bir yavaşlama süreci var. Bunun getirdiği sarsıntılar var, emtia fiyatları üzerindeki etkisi var' dedi.

-'Terör amacına ulaşamayacak'

Diğer taraftan jeopolitik gerginlikler, bölgede sorunlar bulunduğuna işaret eden Şimşek, Sultanahmet’te gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

'Ben her şeyden önce hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılara da yine şifalar diliyorum. Çok açık ve net bir mesaj göndermek gerekiyor. Terör hiçbir şekilde amacına ulaşamayacak. Hangi ölçekte olursa olsun, nereden gelirse gelsin, terörle mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz. Bu konuda en ufak bir tereddüt yok. Şiddetin kaynağı neresi olursa olsun, hangi sebeple olursa olsun hiçbir şekilde meşru görülemez. Türkiye güçlüdür. Türkiye, terörün her türlüsüyle en güçlü şekilde mücadele ediyor, etmeye de devam edecektir. Bütün bu şartlarda Türkiye olarak biz yolumuza nasıl devam edeceğiz? Bütün bu zor konjonktür, hem küresel konjonktür, hem bölgesel gelişmeler, hem içerideki gelişmeler, bütün buna rağmen ülkemizi nasıl büyüteceğiz, demokrasimizi nasıl geliştireceğiz ve Türkiye'yi daha ileriye nasıl taşıyacağız? Bence esas üzerinde odaklandığımız nokta bu.”

(Sürecek)
Kaynak: AA