KTO'da Meslek Komiteleri İstişare Toplantıları Sürüyor

Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından sektörel sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin oluşturulması amacıyla düzenlenen meslek komiteleri istişare toplantıları devam ediyor.

KTO'da Meslek Komiteleri İstişare Toplantıları Sürüyor
Konaklama ve Gayrimenkul Faaliyetleri ile iştigal eden 62. Meslek Komitesinin istişare toplantısı KTO Başkanı Selçuk Öztürk, komitelerin üyeleri ve komitelere bağlı Oda üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

KTO Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk, “Gayrimenkul sektörü ülke ekonomisinin durumunu önceden gösteren sektörlerden biridir. Ekonomimiz iyi ise sektörün durumu da iyi, ekonomi durgunlaşıyorsa sektör de durgunlaşıyor demektir. Sektör olumlu veya olumsuz anlamda ülke ekonomisine sert tepki veren bir sektördür. Bu açıdan baktığımızda sektörü direkt olarak ülke ekonomisinin durumuyla değerlendiriyoruz. Konya açıdan değerlendirdiğimizde ülke ekonomisindeki iyileşmeye paralel olarak sektörde de hızlanma göze çarpmaktadır. Konaklama sektörünü ise Konya için çok çok hızlı gelişen bir sektör olarak görmekteyiz. Konya’da ekonominin hızlı ilerlemesi, ticaretin hızla büyümesi, ulaşım imkanlarının artması sektörün çok daha hızla büyümesini sağladı. Tamamlanan hızlı tren hatları ile devam eden hızlı tren projelerinin tamamlanmasıyla sektör daha hızlı bir büyüme yakalayacaktır. Komitede yer alan özel öğrenci yurtları sektörünün de hızla ilerlemesi ekonomimizin hızına dair ipucu vermektedir. Konya’da üniversite sayısının beşe çıkması bu sektördeki potansiyeli daha da artıracaktır. Komitemizde yer alan tüm sektörler 2016-2017 dönemini iyi değerlendirirse önleri daha açık olacaktır. Ülke ve Konya ekonomisinin gelişiminden daha hızlı bir şekilde büyüklüğe kavuşacaktır. 1 Kasım seçimlerinden sonra yeniden ekonominin gelişimi için sağlanan ortamda sektörlerimizi daha iyiye götürebilmenin avantajını da yakalamış olduk. Tüm ekonomik veriler, sektörel gelişim açısından önemli bir fırsat dönemine girildiğini göstermektedir. Bunu iyi değerlendirebilirsek hem ülkemiz olarak hem de şehrimiz olarak hedeflerimize ulaşma noktasında sektörlerimizin katkısını en üst seviyeye çıkarmış olacağız. Sektörlerin gelişimi için sorunlarına çözüm üretme noktasında istişare toplantıları düzenlemekteyiz. 62. Komitemiz sektörleri ve üyelerimizin talepleri doğrultusunda yönetimimiz ile birlikte çalışmalar gerçekleştirmektedir. Bugünkü toplantımız ile bir araya geldiğimiz üyelerimizden görüş ve önerilerini dinleme imkanı bulacağız” dedi.

62. Meslek Komitesi adına konuşma yapan Komite Başkanı Abdullah Topaç da, “Komitemizde otel işletmecileri, emlakçılar, öğrenci yurdu işetmecileri ve güzellik salonu işletmecileri bulunmaktadır. Tüm sektörlerimiz, hizmetler sektöründe yer almaktadır ve Konya ekonomisine katkı sağlamaktadır. Bugünkü toplantımızda sektörlerimiz için yapıcı, geliştirici katkılar alma imkanı yakalayacağız. Oda yönetimine tüm meslektaşlarımızla bizleri buluşturan istişare toplantısı dolayısıyla teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından söz alan katılımcılar sektörleri ile ilgili taleplerini dile getirdi.
Kaynak: İHA