İvrindi'de İŞKUR Destek Oldu Gençler Meslek Sahibi Oldu

Balıkesir’in İvrindi ilçesinde, İşkur desteğiyle açılan kurslardan mezun olan 120 genç için belge töreni düzenlendi. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün düzenlediği Bilgisayar Destekli Muhasebe, Yaşlı Refakatçisi, Engelliler Yöresel Ahşap Dekoratif Süsleme, Ceviz Yetiştiriciliği ve Arı Yetiştiricili Kurslarına katılan gençler, kurs boyunca sosyal güvenceye kavuşurlarken, aynı zamanda günlük 20 lira da yevmiye aldı.

İvrindi'de İŞKUR Destek Oldu Gençler Meslek Sahibi Oldu
İvrindi de Durmaz Alabalık tesisinde düzenlenen belge töreninde coşku yaşandı. Kursları bitiren 120 gencin belgeleri, Kaymakam Bekir Çelik, Belediye Başkanı Recai Baytar ve İşkur İl Müdürü Nazım Balcı tarafından verildi.

İşkur İl Müdürü Nazım Balcı, geçtiğimiz yıl 2550 kişinin meslek edindirme kurslarına katıldığı ve 17 bin kişinin de işe yerleştirildiğini anlattı. İlçede kurs sayısının arttığını anlatan Kaymakam Bekir Çelik,” İlçemizde Halk Eğitim Müdürlüğü, çeşitli kurslar düzenleyerek ilçemizdeki farklı yaş gruplarındaki vatandaşlarımıza yönelik faaliyetlerinde bulunuyor. Bu konuda İşkur il müdürlüğümüzle de irtibatlı olarak bir çok kurs açıldı. Bu sene de bu kurslar devam ediyor. Birçok kursiyerimiz buradan sertifika alıp, bir nevi yetenek kazanarak iş piyasasına hazır hale geliyor” dedi.

Geçtiğimiz yıl içinde 2 bin 550 kişinin meslek edindirme kurslarından faydalandığını anlatan İşkur İl Müdür Nazım Balcı,” Birçok meslek edindirme kursu gerçekleştirdik. Meslek edindirme kurslarındaki amacımız iş gücüne nitelik kazandırarak istihdam edilmelerini sağlamak. İş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu alanlarda meslek edindirme faaliyetleri gerçekleştirmek. Bu arada meslek edindirme kurslarında yaklaşık 2550 kişi meslek edindirme kurslarında Balıkesir genelinde faydalandı. Balıkesir il genelinde yapmış olduğumuz meslek edindirme kursları ve diğer faaliyetlerimiz sonunda yaklaşık 17 bin kişi işe yerleştirildi. Yaklaşık 2100 kişi de iş başı eğitim programlarından faydalandı. Ücretleri İşkur tarafından ödendi. Yıl içeresinde 2100 kişiyi işbaşı eğitim kurslarından faydalanmasını sağladık. Bu yıl için de 3100 kişilik hedef söz konusu. Yine işe yerleştirme de yüzde 10 bir artış öngörüyoruz. 17-18-19 bin civarında bir işe yerleştirme hedefliyoruz. Dönem de, özellikle gerçekleştirdiğimiz programlardan birisi toplum yararına programlar. Bu yıl 5750 kişi bu programlardan faydalanacak” dedi.

Kurslara katılmaktan mutlu olduklarını anlatan gençlerden Mürşide Çivici de,” Ben İşkur’un düzenlediği yaşlı bakım ve hasta refakatçi kursuna katıldım. Bu gün hepimiz kursumuzu bitirdik. Belgelerimizi aldık. İlçemizdeki Halk Eğitimin düzenlediği bu kursa katılmaktan mutluyuz. Hem bize iş imkanları sağlandı. Hem de sosyal çevremiz arttı” dedi.

Oray Aydın da,” İşkur’un desteklediği bilgisayarlı muhasebe kursuna katıldım. Bu günde son günüydü kursumuzun. Güzel bir kurs deneyimi oldu bizim için. Güzel bilgiler edindik.” diye konuştu.

Bu güne kadar 107 kurs açtıklarını anlatan İvrindi Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Arif Kunduzcu da,” Çevrede yaptığımız saha çalışmaları ve halkımızın talepleri doğrultusunda bir çok kurslar açtık. Şu an itibarıyla 107 kursumuz var. 2020 adet kursiyerimize eğitim verdik ve vermeye devam ediyoruz. Bu gün de İşkur destekli olarak açtığımız 5 adet kursun tamamlanması sonucunda belge törene düzenledik. Bu eğitimler sırasında İşkur Balıkesir Müdürlüğü kursiyerlerimize günlük 20 lira cep harçlığı şeklinde destek verdi. Ayrıca sosyal güvence desteği sağladı. Bizi destek olan bütün kurumlara teşekkür ediyorum” dedi.

İvrindi de düzenlenen belge törenine Kaymakam Bekir çelik, Belediye Başkanı Recai Baytar ve İşkur İl Müdürü Nazım Balcı’nın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Salim Karaboğa, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turhan Demirtaş, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vekili Tamer Yakner ve Ziraat Odası Başkanı Hasan Hüseyin Koyun ile kursiyerler katıldı.

Kaynak: İHA