Cezayir'de Uluslararası Endülüs Müziği Ve Kadim Müzikler Festivali'ne Destek

Cezayir’de 10.’su düzenlenen Cezayir Uluslararası Endülüs Müziği ve Kadim Müzikler Festivali, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) katkılarıyla gerçekleştirildi.

Cezayir'de Uluslararası Endülüs Müziği Ve Kadim Müzikler Festivali'ne Destek
Cezayir Kültür Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin onur konuğu olduğu festival, İspanya, Japonya, Fransa, Meksika, Portekiz, Mısır, Irak, Fas, Tunus, İran ve Suriye’den olmak üzere toplam 12 ülkeden sanatçıların katılımıyla başkent Cezayir’de gerçekleştirildi.

Çeşitli konserlerin ve sempozyumların düzenlendiği program kapsamında Cezayir-Türk Dostluk Topluluğu da bir konser verdi. Performansı beğeniyle izlenen toplulukta Cezayirli sanatçılar ile birlikte yer alan Türk sanatçılar neyzen Burcu Karadağ, udi Mete Aslan ve tamburi Pelin Değirmenci Türk ve Cezayir eserlerini başarıyla seslendirerek, izleyenleri tarihi ve kültürel bir yolculuğuna çıkardı. Cezayir Büyükelçisi Mehmet Poroy’un da izlediği konser, seyirciler tarafından uzun süre alkışlandı.

Ayrıca, kanuni Doç. Dr. Pınar Munzur Somakçı ve kanuni Ahmet Baran da festival kapsamında düzenlenen Uluslararası Kanun Sempozyumu’na katılarak bilgi ve tecrübe paylaşımında bulundu. Türk-Cezayir ilişkileri, başta kültürel ilişkiler olmak üzere her alanda gelişme göstermeye devam ediyor. 10. Uluslararası Endülüs Müziği ve Kadim Müzikler Festivali dışında geçtiğimiz yıl ayrıca, 17 ülkenin katılımıyla gerçekleşen 8. Uluslararası Oran Film Festivali’ne ve 50 ülkenin katılımıyla gerçekleşen 7. Cezayir Uluslararası Çağdaş Dans Festivali’ne Türkiye onur konuğu olarak davet edildi.

Ayrıca, Oruç Reis’in 1516 yılında Cezayir’e gelişi ile başlayan Türk-Cezayir ilişkilerinin 500. yılı olması münasebetiyle bu yıl iki ülke arasında çeşitli sosyokültürel etkinliklerin düzenlenmesi de planlanıyor.
Kaynak: İHA