Tüm Kamu Ve Özel Sektör Temsilcileri Habercilerle Bir Araya Geldi

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Akçakoca’da düzenlenen 3 saatlik etkinlikte keyifli anlar yaşandı.

Tüm Kamu Ve Özel Sektör Temsilcileri Habercilerle Bir Araya Geldi
Akçakoca Belediye Nikâh Salonu’nda yapılan etkinliğe ilçenin tüm kamu ve özel sektör temsilcileri katılırken, özellikle eski belediye başkanlarının yaptığı konuşmalar ve basın mensuplarının eski başkanlarla yaşadıkları ilginç anıları anlatmaları, 3 saatlik program boyunca kahkaha ve alkış tufanına yol açtı. Akçakoca Çalışan Gazeteciler Derneği (AÇGD) ve Düzce Gazeteciler Cemiyeti Akçakoca Temsilci Başkanlığı tarafından düzenlenen geceye, Düzce Valisi Ali Fidan tebrik mesajı yollarken, çocuğunun hastalığı nedeniyle İlçe Kaymakamı Mehmet Özer başarı dileklerini gönderdi. Gazeteciler Günü programında, Akçakoca’nın çalışan gazetecilerini yalnız bırakmayan Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan, cemiyetin bazı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte geceye katılarak günün anlam ve önemine yönelik güzel bir konuşma yaptı. Gecenin moderatörlüğünü Akçakoca Çalışan Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Türkgülü yaptı. İHA Akçakoca temsilcisi olan 25 yıllık deneyimli gazeteci Türkgülü, program boyunca yaptığı başarılı sunumla gönüllerde bir kez daha taht kurdu. Eski belediye başkanlarıyla yaşadığı tatlı ve acı anılarını mizahi bir renk katarak anlatan ve dinleyicilerden sık sık alkış alan Türkgülü’nü belediye başkanları da tebessüm ederek dinledi. Gecenin açılış konuşmasını yapan AÇGD üyesi Nermin Alpay oldu. Alpay, yaptığı konuşmada 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün tarihçesini anlattı. Konuşmasında, Türkiye’nin basın özgürlükleri açısından karne notunun kırık olduğunu belirten Alpay, tüm zorluklarına ve ekonomik sıkıntılarına rağmen basın emekçileri olarak vazifelerini yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Programının bu seneki formatı basın mensuplarının belediye başkanlarıyla yaşadıkları acı ve tatlı hatıraların anlatılması üzerine kuruldu. 3 saat süren programda önce basın mensupları tek tek kürsüye çıkarak belediye başkanlarıyla yaşadıkları ilginç anılarını anlattı. Yeni Akçakoca Haber Gazetesi Sahibi Hüseyin Denizgez ile gazetenin genel yayın yönetmeni Nejat Özdeş, Düzce Yerel Haber Gazetesi ve Akçakoca TV genel yayın yönetmeni Nevzat Cingirt, eski gazetecilerden İbrahim Bilgin, günün anlam ve önemine yönelik konuşmalar yaptı. Gazeteciler geçmiş belediye başkanlarıyla yaşadıkları ilginç anekdotlarını anlattılar. Gecenin ilerleyen bölümlerinde eski belediye başkanları tek tek kürsüye çıkarak, basın mensuplarıyla yaşadıkları hatıralarını anlattılar.

Eski başkanlardan Ahmet Özbakır kendisinin başkan olma süreci ile imkânsızlıklarla verdikleri belediye hizmetlerini ayrıntılarıyla anlattı. Özbakır’dan sonra kürsüye davet edilen Erol Solak ise kendi döneminde gazetelerin yanı sıra, radyo ve televizyon kanalının da var olduğunu ve basının en etkili olduğu bir dönemde belediye başkanlığı yapmış olmanın avantajlı ve dezavantajlı yanlarını anlattı. Basının eleştirilerine açık olmanın gerekliliğini anlatan Solak, bu eleştirilerin yapılması ile belediyelerin hata ve eksiklerini görmelerinin mümkün olduğunu söylerken, kendi başkanlığı döneminde habercilerin yaptıkları eleştirilerle ilçeye daha güzel hizmet verdiklerini söyledi.

Erol Solak’ın ardından kürsüye çıkan eski başkanlardan Nazmi Çiloğlu ise belediye başkanlığının zor ve meşakkatli bir iş olduğunu, fakat bir yanıyla kutsal bir vazife olduğunu söyleyerek, kendi döneminde yürüttüğü çalışmalar ve ilçeye mali kaynak getirme noktasında yaşadığı ilginç olayları anlattı. Son olarak kürsüye davet edilen eski belediye başkanı Fikret Albayrak da başkanlığın meşakkatli fakat kutsal bir iş olduğunu söyledi.

Kendisinin başkanlık yaptığı dönemde 2 yıl Akçakocaspor başkanlığı da yaptığını söyleyen Albayrak’ın , özellikle bu konuda yaşadığı zorlukları anlatması salonda gülüşmelere yol açtı. Basın ve belediye yönetiminin yakın işbirliği içinde olması gerektiğini belirten Albayrak, kendi döneminde basın mensuplarıyla yaşadığı birkaç olaydan duyduğu pişmanlığı da açık yüreklilikle dile getirdi. Kürsüye davet edilen son konuşmacı Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici oldu. Konuşmasına basın camiası ile belediye arasındaki ilişkinin önemini anlatarak başlayan Başkan Yemenici, belediye olarak bir gazete çıkartacaklarını ve belli periyotlarla yayımlanacak olan bu gazete aracılığıyla da belediye olarak yürüttükleri çalışmaları ilçe kamuoyuna aktaracaklarını söyledi.

Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’nin konuşmasını tamamlamasının ardından, Akçakoca’ya hizmet vermiş eski belediye başkanlarına plaketleri verildi.

Plaket verme töreninin ardından ise, belediye başkanları ve Akçakoca’nın basın emekçileri toplu fotoğraflar çektirdi. Düzenlenen programa, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Özgür Üngüt, İlçe Emniyet Müdürü Levent Kürşat Aykaç, İGM üyeleri Ayfer Yılmaz ve Dursun Çakır, eski belediye başkanları Ahmet Özbakır, Erol Solak, Nazmi Çiloğlu ve Fikret Albayrak, bazı siyasi parti ilçe başkan ve yöneticileri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ile çeşitli esnaf odaları başkanları, bazı köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Kaynak: İHA