Tramvay Güzergahında Tüm Altyapılar Yenileniyor

Kocaeli’ne ulaşımda çağ atlatacak Akçaray Tramvay Projesi’nde alt yapı imalatları, 3 ayrı ekiple üç ayrı noktadan yürütülüyor.

Tramvay Güzergahında Tüm Altyapılar Yenileniyor
Projenin Yahya Kaptan etabında Hanlı sokak, Salkım Söğüt caddesindeki çalışmalar sürerken Sarı Mimoza ve Necip Fazıl caddesindeki alt yapı imalatlarına geçildi. Tüm alt yapılarının uzun süre hizmet verecek şekilde değiştirileceği çalışmaların tamamlanması ile tramvay hattı kazısına başlanıp, rayların döşenmesi işlemine geçilecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği, kentin ulaşım ağını rahatlatacak Tramvay Projesi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Kentin önemli bir ihtiyacını karşılayacak dev projede hattın geçeceği noktalardaki alt yapı imalatları bir bir tamamlanıyor. Bu kapsamda bölgeye hizmet veren bütün yağmur suyu, kanalizasyon, içme suyu, telekom, fiber, doğalgaz altyapıları yenileniyor. Projenin başlangıç noktasını kapsayan Yahya Kaptan bölgesindeki imalatların yenilenmesi ile hatların vatandaşlara uzun yıllar hizmet vermesi sağlanıyor.

Hanlı sokak ile Salkım Söğüt caddesinde başlayan çalışmalar, Sarı Mimoza ve Necip Fazıl caddesinde devam ediyor. Alt yapı çalışmaları 3 ayrı ekiple yürütülerek, zamanında bitirilmesi amaçlanıyor. Çalışmalardan vatandaşların etkilenmemesi için alternatif güzergahlar oluşturuluyor. Bu doğrultuda Sarı Mimoza ve Necip Fazıl caddelerindeki mevcut trafik akışı korunacak şekilde planlama yapılıyor.

Tramvay Projesi’nin ilk etabında yer alan Yahya Kaptan’daki çalışmaların ise hava şartlarının elverişliliğine göre 29 Şubat’a kadar tamamlanması planlanıyor. Altyapı imalatlarının tamamlanması ile tramvay üst yapı imalatlarına şubat ayı başında başlanmış olacak. Böylece Yahya Kaptan bölgesinde devam eden inşaatta ekipler ilk ray montajını şubat ayı başlarında yapacak. Rayların montaj öncesi hazırlıkları ise tramvay depo sahasında yapılıyor.
Kaynak: İHA