Simav Gençlik, İzcilik, Eğitim Ve Spor Merkezi Açıldı

Simav Gençlik, İzcilik, Eğitim ve Spor Merkezi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, açılış töreninde yaptığı konuşmada, gelişen ve değişen dünyada, buna bağlı olarak Türkiye'de artık sivil toplum kuruluşlarının daha önemli bir rol oynadığını söyledi.

STK'ların sosyal hayatta daha başarılı fonksiyonlar icra ettiğine işaret eden Halim, şunları kaydetti:

'Devletlerde sivil toplum kuruluşlarına ulusal düzeyde hatta uluslararası düzeyde etkinliklerde bulunmasına destek veriyorlar. Bu bağlamda İçişleri Bakanlığımız da kendi içinde bir takım düzenlemeler yaptı ve dernek ve vakıfların faaliyetlerini hem denetlemek hemde yol göstermek, yardımcı olmak amacıyla Dernekler Dairesi Başkanlığı oluşturuldu. Devletimiz tarafından desteklenen bir projenin ilçemizde hayata geçirilmesinden son derece memnunum. Emeği geçen herkese bu açıdan teşekkür ediyorum. Bunun tetikleyici olmasını arzu ediyorum. Başka sivil toplum kuruluşlarımız tarafından da daha güzel projelerin ilçemizde hayata geçirilmesini temenni ediyorum.'

Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan da ilçede eğitim ve spor kuruluşlarına ihtiyaç olduğunu ifade ederek, 'Gençlerimizi kahve köşelerinden bir an önce kurtarmamız gerekir. Açılışı yapılan merkezin ilçemize büyük katkısı olacağı inancındayım' dedi.

Simav Gençlik, İzcilik, Eğitim ve Spor Merkezi'nin sorumlusu Abdülkadir Yaşar ise merkezin Abdullah Simavi Eğitim, Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği bünyesinde, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'nın desteğiyle kurulduğunu bildirdi.

Merkezin 8 yaş ve üzeri gençlere hizmet vereceğini aktaran Yaşar, 'Gençlik merkezimiz bilişim ve okuma salonu, oyun salonu, uygulama sınıfı, derslik, şark odası ve ikram hane birimlerinden meydana gelmektedir. Gençlik merkezimizde Simav Belediyesi, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü ile imzalanan protokoller kapsamında kültürel turlar, piknikleri seminerler, sportif ve sanatsal etkinlikler düzenlenecek olup ayrıca katılımcı gençlerimize değerler ve karakter eğitimi de verilecektir' diye konuştu.

Daha sonra gençlik merkezinin açılışı yapılarak hizmete girdi.

Kaynak: AA