Sarayönü Halk Kütüphanesi'ne Yoğun İlgi

Sarayönü halk Kütüphanesinden yararlananların sayısı arttı.

Sarayönü Halk Kütüphanesi Müdürü Mevlüt Demirbaş, yaptığı açıklamada, kütüphanelerinden yararlananların sayısının her geçen yıl arttığını söyledi.

Gelişen teknoloji ve iletişim kaynaklarının insanları tembelliğe ittiğini ifade eden Demirbaş, 'Faydalı bilgilerin yanında bir o kadar da kirli bilgilerin gezindiği internet ortamında araştırma yapmaya yönelen öğrencilerimiz ve insanlarımız, artık bilgilerin güvenilirliğinden endişe etmeye başladığı için kütüphaneye yöneldi. Bunun yanında bilinç düzeyi artmaya başlayan toplumumuz okumanın ne kadar önemli olduğunu da anladı' dedi.

Özellikle yetişkin bayanların kütüphaneden daha çok faydalandığını belirten Demirbaş, 'Geleceğimizin toplumunu yetiştirecek annelerin bu yönelimi çok umut verici. İnsanlar artık televizyon karşısında, sosyal medyada boşa zaman harcamak istemiyor. Bunun yerine okuyarak kendini geliştirmeyi tercih ediyor' diye konuştu.

Sarayönü Halk Kütüphanesinden yararlananların sayısı 2013 yılında 7 bin 947 olurken, 2015 yılında bu rakam 20 bin 873'e ulaştı. İstatistiklere göre kütüphaneye gelenlerin 13 bin 588'ini öğrenciler, 5 bin 927'sini kadınlar, 4 bin 388'ini ise erkekler oluşturdu.

Kaynak: AA