OKA Destek Programlarını Tanıttı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından 2016 yılı bütçesi kapsamında yürütülecek olan 19 milyon 750 bin liralık Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Yatırımlarına Mali Destek Programı, Sivil Toplum Kuruluşlarının Güçlendirilmesi Mali Destek Programı, Doğrudan Faaliyet Destek Programı ve Teknik Destek Programı tanıtımı yapıldı.

Havza Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen bilgilendirme toplantısına Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, bazı daire amirleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Tanıtımda OKA Program Yönetim Birimi Uzmanları Dilem Koçak Durak ve Fatih Çatal tarafından toplam 19 Milyon 750 bin liralık destek programları hakkında katılımcılara bilgi verildi.

OKA Program Yönetim Birimi Uzmanı Dilem Koçak Durak, Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Yatırımlarına Mali Destek Programının amacının bölgenin kalkınma potansiyelini harekete geçirerek yerel yönetimlerin güçlendirilmesine, kentsel dokuların korunmasına, geliştirilmesine ve restorasyonu ile turizme yönelik kentsel altyapının iyileştirilmesine katkı sağlamak olduğunu belirtti.

'Program bütçesi 18 milyon lira ve projeler en az 100 bin lira ve en fazla 1 milyon liralık olacak' diyen Koçak, şunları kaydetti:

'Sivil Toplum Kuruluşlarının Güçlendirilmesi Mali Destek Programının amacı ise Sivil Toplumun Geliştirilmesi Stratejisi ve Eylem Planı ışığında sivil toplum kuruluşlarının harekete geçirilerek sosyal kalkınma çalışmalarının hızlandırılması ve toplumun tüm bireylerinin sosyal refahlarının artırılmasıdır. Program bütçesi 1 milyon lira olup projeler en az 25 bin lira en fazla ise 75 bin lira olacak. Her iki programında son başvuru tarihi 11 Mart 2016 Cuma Saat 23.59'dur' dedi.

OKA Program Yönetim Birimi Uzmanı Fatih Çatal ise 2016 Yılı Teknik Destek Programı bütçesinin 250 bin lira olduğunu ve program kapsamında hazırlanacak projelerin 15 bin lirayı aşamayacağını belirterek, 'Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında ise bütçe 500 bin lira olup en az 19 bin ile en fazla 75 bin liralık projeler desteklenecek. Bu programdan faydalanacak projelere yüzde 25 ila yüzde 85 hibe desteği verilecek. Her iki program için son başvuru tarihi 30 Aralık 2016' diye konuştu.

Kaynak: AA