Kedi İçin Seferber Olundu

MUGLA-MİLAS-Milas’ta bir kedi okul binasının çatısında mahsur kaldı. Mahsur kalan kedinin imdadına itfaiye ekipleri yetişti.

Kedi İçin Seferber Olundu
Milas’ta bir okul binasının çatısında kedi mahsur durumda kaldı. Aşağıya inemeyen kedinin yardımına ise yine itfaiye ekipleri çare oldu. Milas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ek binasının çatısında kalan kedi, kendi imkânlarıyla çatıdan kurtulmaya çalıştı. Çatıdan aşağıya inemeyen kedinin miyavlamaları ise çevredeki vatandaşlardan tarafından duyuldu.

Miyavlayarak, feryadını çevredeki vatandaşlara duyuran kedinin feryatları yoldan geçen kişileri üzdü. Kedinin bir an önce kurtulabilmesi için vatandaşlar hemen Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Milas Grup Amirliği ekiplerine haber verdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Milas Grup Amirliği ekipleri, ihbarın ardından olay yerine gelerek çatıdan inemeyen kediyi kurtarmak için operasyon başlattı. Kedi için operasyon başlatan itfaiye ekipleri, işlek yol güzergâhı olan Cumhuriyet Caddesi’ni trafiğe bir süreliğine kapattı. İtfaiye aracının merdiveniyle çatıya çıkan ekipler, kediyi kurtarmaya çalıştı. İtfaiye ekibinden korkan kedi, binanın yanında bulunan palmiye ağacına sıçradı. Ekipler kediyi kurtarmaktan vazgeçmeyerek, bu sefer merdiveni palmiye ağacına yanaştırdı. Kedi itfaiye ekiplerinin yoğun ve titiz çalışmaları sonucunda kurtarıldı. Operasyonu başarıyla tamamlayan itfaiye ekipleri ise çevredeki vatandaşlar tarafından takdir topladı. Kurtarılan kedi daha sonra sokağa salıverildi.

Kaynak: İHA