Bakan Bülent Tüfenkci Malatyalı Gazetecileri Ziyaret Etti

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Gazeteciler Cemiyeti ve Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’ni ziyaret etti. Bakan Tüfenkci, yasalara uygun hareket eden her basın mensubunun yanında olduklarını olmaya da devam edeceklerini söyledi.

Bakan Bülent Tüfenkci Malatyalı Gazetecileri Ziyaret Etti
Diyarbakır’da teröristlerle girilen çatışma sonrası şehit olan Özel Harekat Polisi Buhari Ağçelik’in cenaze törenine katılmak için Malatya’ya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Malatyalı Gazetecileri de ziyaret etti.

İlk olarak Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Bakan Tüfenkci’yi Cemiyet Binasında Cemiyet Başkanı Haydar Karaduman ve Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladı.

Burada bir konuşma yapan Karaduman, sözlerine şehit polis memuru Buhari Ağçelik’e Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek başladı.

Bakan Bülent Tüfenkci’nin ziyaretinden son derece memnun olduklarını ifade eden Karaduman, "Bülent Beyin Bakan olduğunu televizyondan öğrendim ve öğrenir öğrenmez de tebrik etmek için kendisini aradım. O anda yeni bakan olmuş birine ulaşmak çok zordu ve telefonuma cevap verir mi diye tedirgindim ama daha ilk çaldırmamda Sayın Bakanımız telefonuma cevap verdi ve beni çok mutlu ettiler. Kendisi çok mütevazi ve iyi bir insandır. Bu Bakanlığın Malatya’ya verilmesi ve Bülent Beyin bakan olması Malatya için çok önemlidir. Malatyalıların bunu çok iyi değerlendirmesi lazım, ben bu duygu ve düşüncelerle kendilerine hoş geldiniz diyorum" şeklinden konuştu.

Konuşmasına, Diyarbakır’da şehit olan Malatyalı özel hareket polisi Buhari Ağçelik’e Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Bakan Tüfenkci ise, "Şehit olan bütün kardeşlerimizin kanları o teröristlere dirhem dirhem ödetilecek. Biz kandan, çukurdan yana değiliz ama Doğu ve Güney Doğu’da bir terörist kalmayıncaya kadar bu operasyonlar devam edecek" dedi.

Konuşmasında, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü hatırlatan ve basın mensuplarının Gazeteciler Günü’nü de kutlayan Bakan Tüfenkci, "Biz çalışan gazeteci arkadaşlarımızın sıkıntılarını biliyoruz, basının özgürleştirilmesi noktasında da basın mensuplarına her zaman destek verdik. Ancak bu desteğin de belli sınırları var. Basın özgürlüğü demek Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına, Başbakanına ya da her hangi bir şahsa hakaret etmek değildir. Yasalara uygun hareket eden her basın mensubunun yanında olduk olmaya da devam edeceğiz" ifadelerini kaydetti.

Bakan Tüfenkci MGC ziyaretinin ardından Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Bakan Tüfenkci’yi cemiyet binasında Başkan Mikail Pelit ve Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladı.

Burada bir konuşma yapan MGTC Başkanı Mikail Pelit, şehit olan polis memuru Buhari Ağçelik’e Allah’tan rahmet diledi.

Bülent Tüfankci’nin göreve geldiği andan itibaren başarılı çalışmalar yaptığını kaydeden Pelit, "Biz kendisine bundan sonraki süreçte de başarılar diliyoruz ve inanıyoruz ki önümüzdeki süreç Malatya açısından önemli bir süreç olur" diye konuştu.

Bakan Bülent Tüfenkci ise 10 Ocak Gazeteciler Günü münasebetiyle böyle bir ziyaret gerçekleştirdiklerini vurgulayarak "Sözlerime başlamadan önce Diyarbakır’da şehit olan polis memuruna Allah’tan rahmet dilerim" ifadelerini kullandı.

Terörle mücadelenin sonuna kadar sürdürüleceğini belirten Bakan Tüfenkci, "Çatışma bölgesinde yaşayan inanlarımız çok zor şartlar altında mücadele veriyorlar. Oradaki insanlarımız terör örgütün baskısına rağmen dimdik ayakta durmaya ve devletin yanında olmaya çalışıyorlar. Biz de devlet olarak oradaki insanlarımızın dün olduğu gibi bu gün de yanlarındayız. Terörden zarar gören insanlarımızın zararlarını karşılama noktasında elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.

Kaynak: İHA