'Aydan Bol' Jüri Ödülü Eş Başkan Dağkarın'a Verildi

22 dalda verilen 2’inci Engel’siz Sanat Ödüllerinden ‘Aydan Bol’ jüri özel ödülü düzenlenen törenle Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Nevin Daşdemir Dağkıran’a verildi.

'Aydan Bol' Jüri Ödülü Eş Başkan Dağkarın'a Verildi
Bu yılki ödüllerin yakın zamanda hayatını kaybeden Ankara Şehir Tiyatrosu kurucusu Aydan Bol’a ithafen verilen 2’inci Engel’siz Sanat Ödülleri Yön Sanat Atölyesi tarafından Ankara’nın Yenimahalle Belediyesi’ne ait Meydan Tiyatro Salonu’nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Düzenlenen gece, ünlü mizah yazarı Muzaffer İzgü’nün yazdığı Erdem Öksüz’ün yönettiği ‘Duvar’ adlı oyunun gösterimiyle başladı.

Gösterimin ardından geleneksel hale getirilen ve seçici kurul tarafından 22 dalda belirlenen ödüller sahiplerine takdim edildi.

Bitlis Belediye Eş Başkanı Nevin Daşdemir Dağkıran, ‘Aydan Bol Jüri Özel Ödülü’ne, usta yazar Muzaffer İzgü ‘Engelsiz Emek’ ödülüne, sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Erdal Beşikçioğlu ise ‘Değer’ ödülüne layık görüldü.

Törende kısa bir konuşma yapan Bitlis Belediye Eş Başkanı Nevin Daşdemir Dağkıran, Türkiye nüfusunun yüzde 13’nün engelli vatandaşlardan oluştuğunu belirtti.

Engelli vatandaşların yaşam alanlarının daraltıldığını belirten Dağkıran, “Engelli vatandaşlarımıza toplumda yaşayan bir birey olarak yaşamlarını kolaylaştırmak için emek harcayacağız. Yön Sanat üyeleri, engellileri sosyal alana kattığından ve gerçekten de verdikleri emekten dolayı kutluyorum” dedi.

Engelli vatandaşların ötekileştirilmediği bir dünyanın olması dileğinde bulunan Dağkıran, “Tüm insanlığın aynı gökkuşağı altında buluşmasını diliyorum. Bu ödüle layık görüldüğüm için de emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA