Suriyeli Sığınmacılara Jandarmadan Yardım Eli

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Yatağan ilçesine yerleşen ve iki odalı bir evde yaşam mücadelesi veren 29 sığınmacıya, jandarma tarafından giyim ve gıda malzemesi dağıtıldı.

Yatağan İlçe Jandarma Komutanlığı, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Muğla’nın Yatağan ilçesine yerleşen ve iki odalı bir evde yaşam mücadelesi veren 29 sığınmacıya yardım dağıttı.

İlçedeki mermer işletmecisi arkadaşının yardımıyla Kozağaç Mahallesi Bozalan mevkisindeki bir eve yerleşen İsmail Masri ve ailesi, daha sonra Halep'deki yakınlarını da evine davet etti.

Kiraladıkları evde, 5 ailedeki 17'si çocuk olmak üzere 29 kişi, devletin ve vatandaşların yardımlarıyla hayata tutunmaya çalışırken, gündelik işlerle yaşamlarını sürdürüyorlar.

- Jandarmadan giyim ve gıda yardımı

Yatağan İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı, Eskihisar Jandarma Karakolu'nda görevli askerler, devriye görevi sırasında sığınmacıların zor şartlar altında yaşadığını fark etti. Bunun üzerine Jandarma, topladıkları giyim ve gıda yardımlarını, sığınmacıların Bozalan mevkisindeki evlerine götürdü.

Jandarma personellerini karşılarında gören sığınmacılar, destekleri nedeniyle jandarma personellerine teşekkür etti.

- Tek evde 17'si çocuk, 29 kişi yaşıyor

İsmail Masri ile 17 yıl önce iş için Suriye’ye gittiği sırada tanıştığını belirten mermer fabrikasının işletmecisi Memiş Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Masri'nin kendisinden yardım istemesinin ardından 20 ay önce bir ev kiralayarak kendilerine tahsis ettiğini söyledi.

Masri'nin muhalif olmasından Halep'de zor günler geçirdiğini dile getiren Uysal, 'Burada, 17'si çocuk, 29 kişi yaşıyor. Ayrıca ilçe merkezi ve çevrelerinde Masri'nin yakınlarından 60 kişi daha var' diye konuştu.

Uysal, Halep'teki saldırılar sırasında, 5 aileden 2'si çocuk 10 kişinin yaşamlarını yitirdiğini ifade ederek, ailelerin Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) zaman zaman yardım aldığını belirtti. Sığınmacıların günlük işlerde çalıştığını anlatan Uysal 'Biz de çevremizden topladığımız eşya ve gıda maddeleriyle, kendilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz' dedi.

Kaynak: AA