Mardinli Öğrencilerin Rol Modeli Aziz Sancar

Liseyi 19601963 yıllarında memleketi Mardin'de okuyan Nobel Kimya Ödüllü bilim adamı Prof. Dr. Sancar, hem okulu hem de ildeki diğer eğitim kurumlarında öğrencilerin rol modeli oldu İl Milli Eğitim Müdürü Şişman: 'Savur'da yetişen bir çocuk, çalışma ve hırsın neler başarabileceğini bize gösterdi'

HALİL İBRAHİM SİNCAR / MEHMET ÇALIK - Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü kazanması, Mardin'de lise öğrenimini gördüğü okul başta olmak üzere tüm eğitim kurumlarındaki öğrencilere motivasyon kaynağı oldu.

Şimdiki ismi Artuklu Anadolu Lisesi olan 'Mardin Lisesi'nden 1963'te mezun olan Sancar'ın elde ettiği tarihi başarı, bu okulun idareci, öğretmen ve öğrencilerini gururlandırıyor.

Öğrenciler, diplomasında 13 dersten matematik ve jeoloji dahil onunun notunun 10, üçünün 9 olduğunu, arkadaşları arasında en yüksek ortalamayı elde ettiğini öğrendikleri 1450 lise numarasına sahip Sancar'ı, rol model alıyor.

İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Prof. Dr. Aziz Sancar'ın Mardin'in gururu haline geldiğini söyledi.

Sancar'ın lise yıllarındaki ders notlarının çok iyi olduğuna dikkati çeken Şişman, şöyle konuştu:

'Aziz Hoca'nın başarısı gerek bu okulumuzdaki gerekse Mardin'deki tüm öğrencilerimizi motive ediyor. Her şeyden önce bir rol model oldu. Büyük zorluk ve çabalarla neler başarılabileceğini gördüler. Savur'da yetişen bir çocuk, çalışma ve hırsın neler başarabileceğini bize gösterdi. Şu anki ortamda da bir sürü başarılı öğrenci var. İnşallah bu çocukların kendilerine güvenleri sayesinde nice Aziz Sancarları bu ülke yetiştirecektir. '

- 'Ders notları genelde 10'

Artuklu Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Hedekoğlu ise okuldan Sancar gibi büyük bir değerin çıkmasının hem idareci ve öğretmenleri hem de öğrencileri çok sevindirdiğini vurguladı.

Sancar'ın geçmişteki ders notlarını incelediklerini ve çok başarılı olduğunu gördüklerini anlatan Hedekoğlu, bunun öğrencilere ciddi motivasyon sağladığını belirtti.

Sancar'ın 1960-1963'te lisede okuduğuna işaret eden Hedekoğlu, 'Başarılı ve çalışkan bir öğrenciymiş. Ders notları genelde 10'dur, birkaçı 9'dur. Böyle bir değer bu okuldan da çıkabiliyor. Bu başarı öğrencilerimizde öz güven oluşturdu' ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Abdullah Güler ise bu okulda bulunmaktan büyük gurur duyduğunu söyleyerek, 'Onun okuduğu okulda okuduğum için mutluyum. Umarım biz de onun gibi olabiliriz' dedi.

Kübra Demir de Sancar'ın dünya çapında elde ettiği dereceyi örnek alıp kendi başarılarını yükseltmek istediklerini dile getirdi.

Sancar'ın başarısının kendilerini motive ettiğini kaydeden Demir, 'Mardin adına da okulumuz adına da gururlandık. Ders notlarımıza baktığımızda Aziz Sancar aklımızdan geçiyor. Bütün notlarının iyi olması bizleri gururlandırıyor' diye konuştu.
Kaynak: AA