Ülkücüler Yılın İlk Sabah Namazını Birlikte Kıldı

Eskişehir Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı üyeleri, 2016 yılının ilk sabah namazını Reşadiye Camisinde kıldı. Sabah namazı öncesi yediden yetmişe Reşadiye Camisi önünde toplanan yüzlerce vatandaş sabah namazında birlikte saf tuttu. Ülkücüler, sabah namazından sonra cami avlusunda cemaate çorba ve çay ikramında bulundu.

Ülkücüler Yılın İlk Sabah Namazını Birlikte Kıldı
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Engin Şahan, etkinlikle ilgili yaptığı konuşmada, ”Türk milleti, Noel babanın değil Dede Korkut’un torunlarıdır” dedi.

Şahan, ülkücülerin İslam ahlakı ve Türk töresinin gereğince her türlü ahlaksızlığın ve yozlaşmanın tavan yaptığı vakitlerde tavrını koyduğunu belirterek, “Ülkücüler âlemlerin rabbinin huzurunda kıyama duruyor. Gönüldaşlarımız, ülküdaşlarımız ve birçok vatandaşımız zor hava şartlarına rağmen erken saatlerde Reşadiye Camisinde aynı safta huzurda olmaya davet ettik. Allah razı olsun yüzlerce kişi geldi Bu bir samimiyettir. Bu bir dava aşkı sevgisidir. Ülkü Ocakları olarak bizim yolumuz, töremiz bellidir. İki cihan serveri efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) şöyle buyurmaktadır; ’Kim bir topluluğa benzerse onlardan olur’, ’Kim bir topluluğun karartısına katılır, kalabalığını artırırsa o onlardandır’. Bu hadis-i şerifler bizim olaya bakış açımızı ve düşünmemiz gerekenleri açıkça ortaya koymaktadır” diye konuştu.

Kaynak: İHA