OMÜ'de Terör Olayları Protesto Edildi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kurupelit Yerleşkesi'nde Samsun Ülkü Ocakları, bir grup öğrencinin Şırnak'ın Uludere ilçesindeki olayın 4. yılı nedeniyle gerçekleştirdiği eylemi protesto etti.

OMÜ Kurupelit Camisi'nde kılınan cuma namazının ardından açıklama yapan Samsun Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Kürşat Geze, ilim irfan yuvası olan üniversitenin gerçek sahipleri olarak arkadaşlarının yanında oldukları hissiyatını vermek için tatil gününde dahi buraya geldiklerini söyledi.

Ülkenin dört bir tarafında eli kanlı terör örgütü sempatizanlarının çeşitli provokatif ve terörsel eylemlerle milliyetçi gençlerine saldırdığını ve tahrik ettiklerini ifade eden Geze, "Adım atılmaya bile değmeyecek bir avuç insan için toplanmadık. Samsun halkı her türlü provokasyon ve terörsel eylemlerle üstüne gelinmeye çalışılan milliyetçi gençlerimizin yanındadır" dedi.

Bu kişilerin her türlü bomba, silah veya zarar verici eğitimleri kamplarda alıp ilim irfan yuvalarında milliyetçi kadroları engellemek adına çalışma yaptıklarını bildiklerini anlatan Gezi, şöyle konuştu:

"Neden hala daha devletin yetkilileri susmakta, neden icraat yapmamaktadır. Biz bunları sormaya geldik. Kanunlar bu memleketin insanlarını korumak için yoksa neden yürürlüktedir? Eğer bu ülkede kanunlar işlemeyecekse, insanları korunulmayacaksa, bu ülkeye zarar veren kişiler ve unsurlar serbest bırakılacaksa bu millet kendi kaderini kendisi mi uygulayacaktır. Devleti ve milleti için çalışacak hiçbir arkadaşımıza ne zorbalıkla ne de başka bir zihniyetle kesinlikle bir davranışa mahal verdiririz. Rektörlüğünün ve emniyet güçlerinin bu konuya hassasiyet göstermelerini bekliyoruz."

Kaynak: AA