Düşme Sonucu Beynine Saplanan Kırıklar Ameliyatla Çıkartıldı

Trabzon’da 8 yaşındaki kız çocuğunun, düşme sonucu beynine saplanan kırıklar, yapılan ameliyatla çıkartıldı.

Düşme Sonucu Beynine Saplanan Kırıklar Ameliyatla Çıkartıldı
Trabzon’un Akçaabat ilçesi Uçarsu Mahallesi’nde oyun oynarken düşme sonucu başını demir panele çarpan 8 yaşındaki Yağmur Yılmaz, olay yerine çağrılan ambulansla Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı.

Doğuştan kafa şekil anomalisi de bulunan Yağmur Yılmaz’ın kafatasında kırık ve beyin kanaması tespit edilirken, acil olarak ameliyata alındı. Yağmur Yılmaz’ın beynine saplanan kemikler başarılı bir operasyonla çıkartıldı.

Ameliyatı gerçekleştiren Beyin Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Hasan Üçüncü, Yağmur’un yaşamsal fonksiyonlarının kritik bir noktada olduğunu ifade ederek, “Yağmur hastanemize getirildiğinde yaşamsal fonksiyonları kritik bir noktadaydı. Hastamızı değerlendirdiğimizde acil ameliyatı gerekli gördük. Başarılı geçen ameliyatta beyine saplanan kemikleri çıkartıp, beyin kanamasını durdurduk. Ameliyat sonrası 10 günlük ciddi bir yoğun bakım takip sürecimiz oldu. Hastamızın genel durumunun iyi seyretmesi üzerine, hastamızı servise alarak tedavisine devam ettik. Tedavi sonunda Yağmur eski sağlığına kavuştu” dedi.

Oyun oynarken kaza geçiren ve ciddi bir beyin ameliyatının ardından 10 gün yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren minik Yağmur, sağlığına kavuşarak taburcu oldu.
Kaynak: İHA