2023 projelerini Başbakan tanıtacak

Ankara'yı 2023'e emin adımlarla taşıyacak çok sayıda proje Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in katılacağı görkemli lansman ile tanıtılacak

2023 projelerini Başbakan tanıtacak
2023 projelerini Başbakan tanıtacak
Büyükşehir Belediyesi yeni yılın ilk haftasında dev bir tanıtıma imza atacak. Ankara Boğazı'ndan İnanç Müzesi'ne, Ulus Tarihi Kent'ten Ankapark'a başkente çağ atlatacak ve her biri başyapıt niteliği taşıyan çok sayıda proje Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in katılacağı dev lansman ile tüm Türkiye'ye tanıtılacak. ATO Congressium'da 6 Ocak'ta düzenlenecek lansmana en az 4 bin kişinin katılması beklenirken projelerle ilgili film ve grafik gösterimleri yapılacak.

ÖNCE MÜJDE SONRA TANITIM
Tanıtım toplantısında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 1 Kasım seçimlerinde bu yıl tamamlanacağı sözünü verdiği Ankapark ile Ankara Boğazı ve Esenboğa Metrosu merakla beklenen projelerin başında geliyor. 

İNANÇ VE TARİH MÜZESİ
Ankamall AVM'nin hemen karşısındaki İtfaiye binasının bulunduğu yere yapılacak 'İnanç ve Tarih Müzesi', 4 bölümden oluşuyor. Bu bölümlerde Osmanlı ile ilgili fermanları, Selçuklu ve Osmanlı yöneticileri ve askerlerinin giydiği kıyafetler yer alacak. Müze içerisindeki en dikkat çekici bölüm ise hiç şüphesiz Kuran-ı Kerim'in mucizelerinin yer alacağı bölüm olacak. Kuran'ın mucizeleri Universal Stüdyoları tarafından hazırlanacak son teknoloji ürünü yöntemlerle bilimsel olarak açıklanacak. Müzenin yılda en az 3 milyon turist çekmesi bekleniyor.

KUZEY ANKARA CAMİSİ VE KÜLLİYESİ
Ankara'nın spor anlamında en büyük eksikliklerinden biri de kuşkusuz modern bir stat... Uzun yıllardır stat özlemi çeken Ankara'ya Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yapacağı 43 bin kişilik stadın yanı sıra Büyükşehir de Eryaman'da 15 bin kişilik bir stat yapacak. Toplam 80 milyon TL'ye mal olacak 5 bin kişilik Kuzey Ankara Cami ve Külliyesi, Cumhuriyet tarihinin en büyük ve görkemli mimari eserleri arasında gösteriliyor. Projeye ek olarak ilerleyen dönemde 5 bin kişilik kongre salonu da inşa edilecek. Proje tamamlandığında Kuzey Ankara projesini de taçlandırmış olacak.

TANITIMIN YILDIZI ANKAPARK
Ankara turizmi açısından büyük umut bağlanan projelerin başında Ankapark geliyor. Ankapark tanıtım toplantısının da yıldızları arasında olacak. 1 milyon 200 bin metrekare ile dünyanın en büyük tema parklarından biri olacak Ankapark'ın 2016 yılında tamamlanması bekleniyor. Bin 217 oyuncağın bulunacağı temapark, her yıl yerli ve yabancı 10 milyon ziyaretçi çekecek.

ANKARA'YA BOĞAZ GELİYOR
İmrahor Vadisi'ne yapılacak olan Ankara Boğazı projesinin ilk etabı yaklaşık 11 kilometre uzunluğunda olacak. Başbakan Ahmet Ahmet Davutoğlu tarafından müjdesi verilen projenin 5 yıl içinde bitirilmesi bekleniyor. Etrafında restoranlardan eğlence mekanlarına kadar pek çok sosyal alanın yer alacağı proje Mogan ve Eymir Gölü ile birleştirilmesi durumunda kanalın uzunluğu 43 kilometreye çıkacak.

FUAR ALANI VE KONGRE MERKEZİ

Büyükşehir Belediyesi, TOBB, ATO, ASO, Ankara Ticaret Borsası, Akyurt Belediyesi ve Ankara Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'nin yapacağı Türkiye'nin en büyük, dünyanın 4'üncü büyük fuar alanlarından olacak 'Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi' de tanıtımı yapılacak projeler arasında. Fuar ile sadece Berlin, Paris ve Dubai'de yapılan havacılık fuarları artık Ankara'da yapılacak.

ESENBOĞA METROSU
Ankara'nın 2023 projeleri arasında en önemli yeri kent içi raylı ulaşım sistemleri alıyor. 30 km uzunluğu ile ulaşımı rahatlacak Esenboğa metrosunun yapımı için Başbakan Davutoğlu, Ulaştırma Bakanlığı'na gerekli talimatları verdi. Hattın 5 yıl içinde bitirilmesi planlanıyor. Ulaşım projeleri arasında Kızılay-Dikmen ve Kızılay-Mamak arasına yapılacak teleferik, otobüslerde tanıtılacak.