Pilot İlçe Seçilen Yazıhan'da Çalışmalar Büyük Oranda Tamamlandı

İlçe ve kırsal mahallelerde gerekli noktalara trafik yön ve bilgilendirme levhalarının konulması amacıyla Büyükşehir belediyesi tarafından pilot ilçe olarak seçilen Yazıhan’da çalışmalar büyük oranda tamamlandı.

Pilot İlçe Seçilen Yazıhan'da Çalışmalar Büyük Oranda Tamamlandı
Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından şehir merkezinde sürdürülen yol işaretleme, trafik yön ve bilgilendirme levha çalışmalarının, merkez dışında da sürdürüldüğü belirtilerek, özellikle ilçe ve kırsal mahallelerde yön levhalarının eksikliğinin zaman zaman sorunlara neden olduğu bildirildi.

Yaşanan sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından, ilçeler genelinde trafik yön ve bilgilendirme levhalarının gerekli noktalara konulması için çalışma başlatıldığı, bu çalışmalar kapsamında da Yazıhan ilçesinin pilot ilçe olarak seçildiğine değinilerek; Yazıhan’da iki ay boyunca fizibilite çalışmaları yapıldığı ifade edildi.

Yazıhan İlçe Belediye Başkanı Nevzat Öztürk’ün de yardımcı olduğu Büyükşehir Belediyesi Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe baştan sona taranarak, tüm yollar ile ilgili raporlar hazırlandı. Ardından da elde edilen bilgiler doğrultusunda gerekli noktalara yön ve bilgilendirme levhaları monte edilerek, çalışmalar bitme aşamasına getirildi.

Kaynak: İHA