Kırıkkale'den Kısa Kısa

Ekili alanlara zarar veren yaban domuzlarına karşı mücadele başlatıldı

KIRIKKALE - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, kentte ekili alanlara zarar veren yaban domuzlarına karşı mücadele başlattıklarını bildirdi.

Kırbaş, yaptığı yazılı açıklamada, Delice ilçesine bağlı Baraklı ve Sarıyaka köylerinde ekili alanlara zarar veren yaban domuzlarına karşı sürek avı başlattıklarını belirtti.

Müdürlüğün bünyesindeki teknik elemanlarca yerinde yapılan kontroller sonrasında yaban domuzu popülasyonlarının arttığını ve ürünlere ciddi zarar verdiğini tespit ettiklerini vurgulayan Kırbaş, şunları kaydetti:

"Yaban domuzlarıyla mücadele amacıyla sürek avı düzenlenmesi için Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğünden izin aldık. İlçemizin özellikle birincil ürünlerinden olan kavun ve karpuz yetiştiriciliğinde domuzlar büyük zararlara yol açmaktadır. Denetimli ve bilinçli olarak yapılan sürek avı domuz nüfusunun aşırı tüketilmesini durdurarak doğal hayatı koruma ve sayılarının kontrol altına alınarak çiftçilerimizin zarar görmesini engellemek açısından önemli bir yer teşkil etmektedir. Domuz her ne kadar sevilmeyen ve zarar veren bir yaban hayvanı olarak görülse de doğal hayatın dengesi yaşam için mutlak olması gereken bir olgudur.”

- Delice’de "Sürü Yöneticisi" sertifika töreni

Delice ilçesinde nitelikli çoban yetiştirmek amacıyla düzenlenen "Sürü Yöneticisi" kursunu tamamlayan 27 kursiyere sertifikaları verildi.

Delice Belediyesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen sertifika teslim töreninde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, kent genelinde sürü yöneticisi eğitimi alan 450 yetiştiriciye belgelerinin verildiğini söyledi.

Tarım ve hayvancılık konularında çiftçilere yardımcı olmaya çalıştıklarını belirten Kırbaş, "Eğitim süresince kursiyerlere hayvan seçimi, bakım, besleme, barınaklar, hijyen koşulları, bulaşıcı hastalıklar ile mücadele ve etkin sürü yönetimi konularında eğitim verildi" dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.
Kaynak: AA