İzmir'de 'Cinci Hoca' Davasında Tahliye

İzmir’de imam Halil E.’nin eşinin hastalığına çare aramak için gittiği ‘cinci hoca’ lakaplı kişi tarafından 110 bin TL dolandırıldığına ilişkin görülen davada, sanık Murat B. hükmün açıklanmasının geri bırakılması ve 5 yıl denetimli serbestliğe tabi tutulması kararıyla serbest kaldı.

İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına tutuklu sanık Murat B. (35) ile tutuksuz sanıklar eşi Yasemin B. (33), kayınpederi Metin Y. (75) ile müşteki imam Halil E. ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan sanık Murat B, imam Halil E’nin sadece eşinin hastalığı için gelmediğini aynı zamanda sofuluğu öğrenmek için geldiğini söyleyerek tahliyesini istedi.

Sanıklar Yasemin B. ve Metin Y. de yazılı verdikleri savunmada suçlamaları kabul etmeyerek tahliyesini talep etti.

NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK SUÇUNDAN 5 YIL 8 AY

Dosyayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Metin Y’nin beraatine karar verirken, Murat B’nin toplam 5 yıl 8 ay 6 gün, eşinin 7 yıl 8 ay 11 gün "nitelikli dolandırıcılık" suçundan hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Sanıkların cezalarını para cezasına çeviren mahkeme heyeti, hükmün açıklanmasını geri bırakarak, sanıkların 5 yıl denetimli serbestliğe tabi tutulmasına hükmetti. Davanın tutuklu sanığı Murat B’yi uyaran mahkeme heyeti, karar sonrası tutuklu sanığı serbest bıraktı.

İzmir’in Menemen ilçesinde imamlık yapan 50 yaşındaki H.E., eşinin hastalığına çare aramak için gittiği ‘cinci hoca’ lakaplı kişinin kendisini dolandırdığını iddia ederek polise başvurdu. Şifa bulma umuduyla "cinci hoca" denilen kişiye ulaşan Halil E., ‘koruma dede’ verileceği vaadiyle 110 bin TL dolandırıldığını öne sürmüş ve polis ekipleri adrese operasyon düzenlemişti. Polis, Murat B., eşi Yasemin B ile kayınpederi Metin Y’i gözaltına aldı, 3 şüpheliden "cinci hoca" lakaplı Murat B. de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Kaynak: İHA