Gürsu Belediye Başkanı Yıldız'ın Katil Zanlısı Hakim Karşısında

Bursa’nın Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız’ı geçen mayıs ayında başından vurarak öldürdüğü ve Yener Şimşek’i yaraladığı iddia edilen zabıta memuru Fevzi Bekar’ın yargılanmasına başlandı. Sanık avukatının mahkemeye mazeret dilekçesi vermesi sebebiyle Fevzi Bekar’ın savunması alınmazken, Yıldız’ın yakınları sanığa tepki gösterince mahkeme heyeti davayı kapalı yaptı.

Gürsu Belediye Başkanı Yıldız'ın Katil Zanlısı Hakim Karşısında
Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkında “kasten adam öldürmek, yaralamak ve 6136 sayılı kanuna muhalefet” suçlarından iki defa müebbet ve bir yıl hapis cezası istenen evli ve iki çocuk babası Fevzi Bekar (41) hakim karşısına çıktı. Bekar’a yardım ettiği öne sürülen ve hakkında 5 yıl hapis cezası istenen tutuksuz sanık Abdulnasır Bakır (57) duruşmaya katılmadı. Öldürülen Cüneyt Yıldız’ın eşi Rana Yıldız ve avukatları, müşteki Yener Şimşek’in hazır bulunduğu davaya, sanık avukatı, dosyaya mazeret dilekçesi koyduğundan dolayı katılmadı. Mahkeme heyeti, sanık Fevzi Bekar’ın avukatı olmadığından savunmasının alınmayacağını söyledi.

Sanığı jandarma nezarethaneye götürürken, maktul yakınları tepki gösterdi. Bunun üzerine mahkeme duruşmanın kapalı yapılmasına karar verdi.

Duruşmada dinlenen Rana Yıldız, sanığın eşini planlı olarak öldürdüğünü söyleyerek, “Eşimin olayla hiçbir suçu yoktur. Olay tarihinde eşimi öldürmek için geldiğini, hatta arkasında birilerinin dahi olduğunu düşünüyorum. Daha önce eşimi tehdit etmişti” dedi.

Cinayetin görgü tanığı ve müştekisi Yener Şimşek ise, “Başkan beye, (Ben işten çıkmak istiyorum. Tazminatımı istiyorum) dedi.

Başkan da, (İşten çıkma, çoluk, çocuğun var. Ben buradayım, arkandayım) dedi.

(Siz yalan söylüyorsunuz) diyerek elini masaya vurup 15 bin lira para istedi. Başkan da, (Borç mu, haraç mı istiyorsun? Ben sana ne parası vereyim?) dedi.

Güvenlik çağrıldı. Fevzi elini beline attı. Silahını çıkarıp önce beni göbeğimden vurdu. Sonra silahı başkana çevirdiğini gördüm” diye konuştu.

Belediye başkan yardımcısı olan Şakir Birol Kaya da “Başkanım, kendisinin çıkağını, Fevzi Bekar’ın da güvenlik tarafından çıkarılmasını istedi. Başkanımda kalkmak için hamle yapınca direk olarak ona doğru iki defa ateş etti. Müdahale edince silah boğuşurken dördüncü defa patladı. Mermi cama gitti. Merdivenlerin başına kadar kovaladım. Elimde bulunan tabancayı arkasından attım” dedi.

Sanık Fevzi Bekar’ın tutukluluk halinin devamına karar verirken, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Kaynak: İHA