AK Parti'li Erdem'den Behçeli'ye 'Saray Yürüyüşü' Tepkisi

AK Parti 23 ve 24. Dönem Milletvekili Mehmet Erdem, “Sayın Bahçeli, ‘Saraya yürürüz’ diye tehdit etmiş. Saraya yürüyen karşısında milleti ve bizi bulur” dedi.

AK Parti'li Erdem'den Behçeli'ye 'Saray Yürüyüşü' Tepkisi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına tepki gösteren AK Parti 23 ve 24. Dönem Milletvekili ve de 26. Dönem milletvekili aday adayı Mehmet Erdem, yaptığı açıklamada; “Sayın Bahçeli, ‘Saraya yürürüz’ diye tehdit etmiş. Saraya yürüyen karşısında milleti ve bizi bulur. Saray’da yüzde 52 halk oyu ile seçilmiş bir Cumhurbaşkanı var. Milleti için her şeyini feda eden ve edecek olan Recep Tayyip Erdoğan’a milletimiz yüzde 52 oy vererek desteğini ortaya koydu. Sayın Bahçeli kendine güvenseydi de aday olsaydı. Neden olmadı da Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday gösterdiler. Sayın Erdoğan’a İsrail düşman, PKK düşman, HDP düşman, küresel güçler ve küresel medya düşman, paralel FETÖ düşman, Sayın Bahçeli de düşman. Sayın Bahçeli bir yandan sakin olun diyor, diğer yandan halkı Saray’a yürümeye çağırıyor” dedi.

MHP’nin koalisyon ortaklığını kabul etmemesini de eleştiren Erdem, şöyle konuştu: “Türkiye’nin bu kadar kritik bir dönemde olduğunu söyleyen Sayın Bahçeli niçin koalisyona ortak olup bu dönemde yardımcı olmadı? Sayın Bahçeli kenara çekilip kaosu bekledi. Kaos olsun biz de bundan istifade ederiz mi dedi? Şimdi sıkıyönetim tehditleri savuruyor. Hükümet ortağı olacaktın o zaman sıkıyönetim ilanı için karara imza atacaktınız. Koalisyona hayır, hükümet kurmaya hayır diyeceksiniz; ondan sonra da hükümete talimat vereceksiniz. Risk almayacaksınız, risk almaktan kaçacaksınız ondan sonra siyasi kararlarla ilgili talimat vereceksiniz. Talimatlarınız yerine gelmezse Saray’a yürümekle tehdit edeceksiniz. Sayın Bahçeli ve MHP koalisyon kurmaya yanaşmadılar. Şimdi de kaos ortamından oy devşirmenin tavrı içerisinde halkı tahrik ediyorlar”
Kaynak: İHA