Simav'da Trap Atış Yarışması

Kütahya'nın Simav ilçesinde, trap atış yarışması yapıldı.

Simav Avcılık, Atıcılık ve İhtisas Kulübü tarafından, Samat Köyü yakınlarında organize edilen trap atış yarışmasına Afyonkarahisar, Eskişehir, Kütahya, Konya, Bilecik'ten yarışmacılar katıldı.

Belediye Başkanı Süleyman Özkan, burada yaptığı konuşmada, belediye olarak organizasyona destek verdiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Simav Avcılık, Atıcılık ve İhtisas Kulübümüzün ilçemizde düzenlediği bu etniklik, ilçemizin adının duyurulmasına büyük katkı sağlamaktadır. Burada düzenlenen yarışmaya çevre illerden katılımlar oldu. Şenlik havasında geçen yarışmaları daha profesyonel hale getirmek  için belediye olarak çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Bu kapsamda Gölcük Yaylası'nın bir bölümünde trap atışları için alan hazırlayacağız. Bu sayede ulusal ve uluslararası yarışmalar düzenlenmesine imkan sağlayacağız. Ayrıca bu sayede Simav'ın doğal güzelliklerinin yanı sıra doğa turizmini de canlandırmış olacağız."

Yarışmada jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda, Manisa'dan Süleyman Güleç birinci, yine Manisa'dan Yiğit Erkin ikinci, Bilecik'ten Hayri Ayaz üçüncü oldu. Dereceye giren yarışmacılara çeşitli ödüller verildi.

Kaynak: AA