'Onarımı Bizden Okuması Sizden Projesi'

TİKAV ve MIP iş birliğiyle hazırlanan proje kapsamında İçel'de yenilenen okulun açılışı yapıldı

MERSİN - Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) ve İçel Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) tarafından hazırlanan  "Onarımı Bizden Okuması Sizden Projesi" kapsamında yenilenen Vali Sabahattin Çakmakoğlu Ortaokulu'nun açılışı yapıldı.

Akfen Yönetim Kurulu Başkanı ve TİKAV Onursal Başkanı Hamdi Akın, açılış töreninde yaptığı konuşmada, proje kapsamında bugüne kadar 5 okulun yenilendiğini ve ihtiyaçlarının giderildiğini belirtti.

Projeye çok sayıda kurum, kuruluş ve kişilerin destek verdiğini aktaran Akın, koordineli olarak çalışmanın faydalarını gördüklerini kaydetti.

Yeni projelerle İçel'e katkı sunmak istediklerini dile getiren Akın, şöyle devam etti:

"Şu an 6. okulun açılışını yapıyoruz. Biz İçel içerisinde eski okul kalmasın istiyoruz. Okulların tuvaletleri temiz ve görüntüsü güzel olsun istiyoruz. Tüm bunlar için gerekeni yapıyoruz. Sağolsun bütün kurumlar ve kişiler bu projeye katkı sağladılar. Türk insanı, şirketleri ve kurumları destek vericidir. Yeter ki koordine etmeyi bilelim ve koordinasyonu sağlayalım. Burada da çok kişinin emeği var. Lokomotifliği biz götürmüşüz ama sonuç itibariyle herkes elimizden tutmuş. Demek ki iyi bir şeyler yaptığınızda arkanızdan gelen destekçiler oluyor."

TİKAV Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Yılmaz ise projeyle 2010 yılından bu yana İçel'e hizmet verdiklerini söyledi.

Yılmaz, proje kapsamında 30 derslikli Vali Sabahattin Çakmakoğlu Ortaokulu'nun iç ve dış duvar boya ve badanası, seramik kaplaması ile genel tadilatının yapıldığını ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca da kazandığı bölgedeki insanlara katkı sunmanın önemli olduğunu vurgulayarak, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından törene katılan protokol üyeleri açılışını yaptıkları okulu gezdi.
Kaynak: AA