BTSO, Projeleriyle Örnek Olmaya Devam Ediyor

Türkiye’de örnek projelerin merkezi olan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), diğer oda ve borsalara da rol model olmayı sürdürüyor. Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), gıda ve hizmet sektörlerinde yol haritasını BTSO ile birlikte belirleyecek.

BTSO, Projeleriyle Örnek Olmaya Devam Ediyor
KOTO Meclis üyeleri Yaşar Can, Uğur Demir, Mehmet Yıldırım ve Yusuf Erenkaya, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, Meclis Üyesi Burhan Sayılgan, BTSO 38. Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı İskender İskenderoğlu ve Komite Üyesi Şaban Gege ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan Aytuğ Onur, kentin ortak aklını harekete geçirmeyi başardıkları Bursa’da sektörlerin önünü açan ve yol haritalarını belirleyen birçok projeye imza attıklarını söyledi.

BTSO öncülüğünde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Uludağ Üniversitesi işbirliği ile geçtiğimiz yılın Eylül ayında 19 yıl aradan sonra ‘Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi’ni düzenlediklerini hatırlatan Onur, Kongre’de alanında uzman isimlerle ileri gıda teknolojilerinden inovasyona, Türk gıda sanayisinin global vizyonundan genetiği değiştirilmiş ürünlere kadar birçok önemli konuyu masaya yatırma fırsatı bulduklarını anlattı.

“İŞBİRLİĞİ YAPMAYA HAZIRIZ”

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Onur, gıda güvenirliği ve israf konusunda da 100 okulda 12 bin öğrencinin katılımıyla ‘Güvenilir Gıda Tüketelim İsrafı Önleyelim’ projesini gerçekleştirdiğini ifade etti.

BU örnek çalışmaları yurt genelinde de gerçekleştirmek istediklerini belirten Onur, “Bu kapsamda Kocaeli Ticaret Odası ile iş birliği yapmaya hazırız” dedi.

KOTO Meclis üyeleri de sektörde yaşanan sorunları BTSO ile iş birliği içerisinde çözmek istediklerini kaydetti.

Toplantıda cafe ve restoran gibi mekânlarda çalınan müziklerin telif hakları, düğünlerde ruhsatı olmadığı halde yemek hazırlayan firmaların oluşturduğu haksız rekabet, otel restoranlarındaki KDV uygulamaları gibi son dönemde öne çıkan problemler de paylaşıldı.
Kaynak: İHA