Suadiye'ye Yeni Bir Park

Kartepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yaz aylarıyla birlikte ilçeye yeni park ve oyun alanları kazandırmaya devam ediyor. Ekipler Suadiye mahallesinde okula yakın bir alanda mevcut doğal yapıyı koruyarak yeni bir dinlence ve park alanı hazırlıyor.

Suadiye'ye Yeni Bir Park
Kartepe’li çocukların daha kaliteli mekanlarda büyümelerini sağlamak ve gelişimlerine katkı vermek amacıyla Kartepe Belediyesi yeni park ve oyun parkları kazandırmaya yönelik çalışmalarının bir ayağını da Suadiye mahallesinde yürütüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Suadiye Barbaros İlköğretim Okulu arkasında yer alan bin 500 metrekarelik alanda yeni bir dinlence ve park alanı oluşturmak için çalışmalarına hız verdi. Ekipler alandaki mevcut ağaçların çevresinde yaptığı çalışma ile doğal yapıyı da bozmadan parkı şekillendirmeye başladı.

Yeşilliğin içinde okula da yakın alanda güzel bir oyun alanı ve aileler içinde dinlenme ve piknik alanı mahalle sakinlerinin hizmetine sunulacak. Kamelya ve piknik masaları ile donatılacak alan içinde 110 metrekarelik alanı çocuk oyun grubu ve 50 metrekarelik alan da fitness alanı olarak düzenleniyor. Bayram sonrası okulların açılışına yetiştirilecek yeni dinlence ve park alanı ile önemli bir eksiklik daha giderilmiş olacak.

Başkan Üzülmez, “7’den 77’ye herkesin kullanacağı yaşam alanlarını ilçe halkı ile buluşturmaya devam ediyoruz. Suadiye mahallemizde olduğu gibi ilçemizin dört bir yanında ekiplerimiz Kartepe’ye değer katan hizmetleri, ilçe halkımızla buluşturmak için aralıksız çalışıyor” dedi.

Kaynak: İHA