Şehir Hayatından Sıkılınca Galericiliği Bırakıp Hayvancılığa Başladı

İstanbul'da otomobil galericiliği yapan Ayhan Gündoğdu (35), bunaldığı şehir hayatını terk ederek yerleştiği memleketi Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde hayvancılığa başladı.

Gündoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, büyüdüğü İstanbul'da 12 yıl otomobil galerisi işlettiğini söyledi.

Memleketine küçükken yazları gelebildiğini, köy hayatını unutamadığını ifade eden Gündoğdu, şehir hayatından bunalınca eşi ve 3 çocuğu ile Hanönü ilçesine yerleşmeye karar verdiğini anlattı.

"İstanbul’un karmaşasının, trafiğinin, insanlarla uğraşmanın artık çekilmez olduğunu görünce memleketime dönmeye karar verdim" diyen Gündoğdu, sözlerine şöyle devam etti:

"Babam öğretmendi. ilkokulu, ortaokulu, liseyi İstanbul'da okudum. Çeşitli işlerde çalıştıktan sonra oto galericiliği yapmaya başladım. 12 yıl bu işle uğraştım. Sadece bazı yaz tatillerinde köye gelir dedeme yardım ederdim, ama köy hayatı, hayvan sevgisi hiç aklımdan çıkmadı. İstanbul’un artık çekilmez olduğunu görünce eşim ve 3 çocuğumu yanıma alarak Hanönü ilçesine yerleştim. Oradaki evimi ve galerideki 5 aracımı satarak sermaye yaptım. Önce koyun yetiştirdim şimdi de besicilik yapıyorum."

İlk başta babasına ait Yukarıçakırçay köyündeki eve yerleşip 125 koyun aldığını söyleyen Gündoğdu, "İki yıl koyun yetiştirdim. Zamanla koyunlarımın sayısı 200 oldu. Çocuklarım okula gittiği için ailemi ilçe merkezinde ikamet ettiriyorum. Tek başıma bu kadar hayvana bakamayacağımı anlayınca bir de koyun otlatmak daha zordu onun için koyunları satıp kurbanlık düve beslemeye başladım. Kurbanlık düveleri şubat ve mart aylarında alıyorum, yaylaya çıkarıp 6 - 7 ay otlatıp Kurban Bayramına kadar satıyorum" diye konuştu.

Köyde şehirdeki hayatından çok daha mutlu olduğunu ifade eden Gündoğdu, şunları dile getirdi:

"Eşim ve çocuklarım da çok mutlu. Hayvanları çok seviyorum. Şu anda 40 adet kurbanlık düve, 3 köpeğim, 15 güvercinim, ördek ve tavuklarım var. Benim için doğa ile baş başa yaşamak kadar güzel bir şey yok."

Kaynak: AA