Ordu'ya Engelli Bakım Merkezi

TC Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı olarak inşa edilen Ordu Valiliği Özel Ordu Engelli Bakım Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Ordu'ya Engelli Bakım Merkezi
Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Ordu Valiliği Özel Ordu Engelli Bakım Merkezi Ordu’nun Altınordu ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde düzenlenen törenle hizmete açıldı. Düzenlenen törene Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ordu İl Müdürü Recep Dizdar, Özel Ordu Engelli Bakım Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Yener Türk ve merkez çalışanları katıldı.

Açılışta konuşan Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Yener Türk, Özel Giresun Engelli Bakım Merkezi’nin ardından Özel Ordu Engelli Bakım Merkezi’ni açmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Engelli Merkezi’nin yapısı hakkında bilgiler veren Türk, "Ordu Engelli Bakım Merkezimiz 19 yaş üzeri bay bayan yaşlı ve bedensel engelli vatandaşlara 4 katlı binada 2’şer kişilik 30 oda da hizmet vereceğiz. Merkezimizde psikolog, sosyal hizmet uzmanı, sağlık ve bakım elamanı olmak üzere 20 personel görev yapacak" dedi.

BALKANLIOĞLU: "BAKIM MERKEZİNİN AÇILIŞINI YAPMANIN BAHTİYARLIĞINI YAŞIYORUZ"

Ordu Engelli Bakım Merkezi’nin açılışında konuşan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Aramızda engelli, aklen ve bedenen malul durumda bakıma ihtiyacı olan kişiler mevcut. Kendimiz, yakınlarınız ve komşularınız bu durumla karşılaştığında devletin bakabileceği rehabilitasyon merkezleri bulunuyor. Bu işi devletin kurumları üstlenmiş durumda ancak, yetersiz olduğu için yada koşullar zor olduğu için 3-5 sene gelmeyen sıralar vardı. Devlet bu hizmeti özel sektöre de açtı. Devletin denetim ve gözetimi altında bu özel kurumlar da hizmet vermeye başladı.

Bizde burada birçok istihdama yol açacak, bir çok insanın çalışmasını sağlayacak ayrıca engelli vatandaşlarımızın güvenle ve özenle bakılabileceği bir müessesenin açılışını yapma bahtiyarlığını yaşıyoruz. Herkese hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Kaynak: İHA