Engelsiz Yaşam Atölyesi Engelleri Kaldırıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi‘nin Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda kurduğu Engelsiz Yaşam Atölyesi, engellerin yaşamını kolaylaştırmak için çalışmalar yürütüyor. Atölyede şimdiye kadar engellilere ait 314 tekerlekli sandalye tamir edildi.

Engelsiz Yaşam Atölyesi Engelleri Kaldırıyor
Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda 1 Mart 2013’te açılan Engelsiz Yaşam Atölyesi, bedensel engelli vatandaşların sorunlarına çözüm buluyor. Engellilerin kullandığı manuel ve akülü tekerlekli sandalyelerin tamiratının yapıldığı atölyede, şuana kadar 314 tekerlekli sandalye tamir edildi. Atölye, sandalye tamiratı dışında 14’ü manuel, 5’i elektrikli19 sandalyeyi de ihtiyaç sahibi engellilere bağışladı. Çoğu üniversite öğrencisi 27 gönüllü çalışanı bulunan Engelsiz Yaşam Atölyesi, sandalye tamir işleri dışında aynı zaman engellilerin dayanışma merkezine dönüşüyor.

“SANDALYELERİ BOZULAN ENGELLİLER EVE KAPANIYOR”

Engelsiz Yaşam Atölyesi sorumlusu Gültekin Aydeniz, atölyenin ihtiyaçtan dolayı Mart 2013’ten itibaren hizmet vermeye başladığını belirterek, atölyede manuel ve akülü elektrikli sandalyelerin tamir edildiğini söyledi.

Bölgede birçok engelli bulunduğunu, çoğunun sandalye ile yaşamak zorunda olduğu, sandalyenin küçük bir teknik sorunundan dolayı engellilerin eve kapanıp sosyal yaşamdan uzaklaştığına dikkat çeken Aydeniz, “Sandalyelerin teknik servisleri İstanbul, Ankara ve İzmir gibi illerde bulunuyor, engelliler sandalyelerini buraya gönderdiklerinde yaşamları en az 15 gün sekteye uğruyordu. Atölye engellilerin bu sorununu ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar yürütüyor” dedi.

“ENGELLİ HAYVANLARIN SORUNLARINA ÇÖZÜM”

Engelsiz Yaşam Atölyesi’nin bölgede sadece Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda bulunduğunu dile getiren Aydeniz, bundan dolayı sadece kentteki engellilere değil, bölgede bulunan engellilere hizmet verdiklerini söyledi.

Hayvanların sorunlarını çözme konusunda sadece ortez yapabildiklerini, protezin hekimlik isteyen bir iş olduğuna işaret eden Aydeniz, veteriner hekimin verdiği bilgiler sonucunda hayvanlara ortez yaptıklarını kaydetti.

Kaynak: İHA