Emirdağ'da Yardıma Muhtaç Ailelerin Yardımına 'Aşevi' Yetişti

Afyonkarahisar’ın Emirdağ İlçesinde belediye tarafından oluşturulan aşevinde, hayırseverlerin desteği ile hazırlanan yemeklerin ihtiyaç sahibi insanlara dağıtımlarının devam ettiği belirtildi.

Emirdağ'da Yardıma Muhtaç Ailelerin Yardımına 'Aşevi' Yetişti
İlçede gurbetçi hayırseverler tarafından Aşevi’ne yapılan yardımların aralıksız olarak devam ettiği aktarıldı. Emirdağ Belediyesi’nin sosyal, fiziksel ve ekonomik olanaksızlıklar nedeniyle evinde yemek yapabilecek imkanı olmayan yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahiplerine ücretsiz sıcak yemek sağlamak amacıyla kurduğu aşevinde hayırseverlerinin katkılarıyla yemekler yapılmaya ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığı belirtildi.

Konu ile ilgili Emirdağ Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu kapsamda yurt dışında yaşayan fakat izinlerinin bir kısmını ilçemizde geçiren Emirdağ’lı gurbetçilerimiz Ali Sivrice ve İsmail Sivrice, sosyal tesisler ve içerisinde bulunan aşevini ziyaret etmiş, aşevinde ihtiyaç belirlenen bir adet ocak, iki adet derin dondurucu alarak aşevine hediye olarak bağışlamışlardır. Hayırsever kardeşlerin aşevine yardımları bununla sınırlı kalmadı. Gurbetçi hayırseverler, aşevinde ihtiyaç hissedilen güneş enerjisinin fiyatının bir kısmını da karşılayarak, mutfak malzemelerine yardımda bulundular. Ayrıca ilçemizde oluşturulan aşvine bağışlar kabul edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA