Sivas Kongresi'nin 96. Yıl Dönümü

Etkinlikler kapsamında yaklaşık 200 sporcu, 2 bin 552 rakımlı Yıldız Dağı'nın zirvesine tırmandı

SİVAS - Sivas Kongresi'nin 96. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, "Ulusal Dağcılık Faaliyeti 3. Geleneksel Yıldız Dağı Zirve Tırmanışı" gerçekleştirildi.

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'ndeki tırmanışa katılmak için 20 ilden Sivas'a gelen yaklaşık 200 sporcu, geceyi çadırlarda geçirdi. Sabahın erken saatlerinde tırmanışa başlayan sporculara, Sivas Valisi Alim Barut, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ve bazı kurum müdürleri de eşlik etti.

Yaklaşık 4 saat süren tırmanışın ardından 2 bin 552 rakımlı Yıldız Dağı'nın zirvesine ulaşan sporcular, Türk bayrağı açtı. Burada bir süre dinlenen sporcular, kumanyalarını yedikten sonra inişe geçti.

Vali Barut, tırmanışın ardından yaptığı açıklamada, Sivas Kongresi'nin 96. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında tırmanışa katıldıklarını belirterek, "Sivas Kongresi'nin her açıdan bilinmesi ve anılması lazım. Burada da dağcılık faaliyetleri kapsamında 20 ilden gelen sporcularla hem Sivas Kongresi'ni anıyoruz hem de Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'ni onlara tanıtmış oluyoruz" dedi.

Yıldız Dağı'nın öneminde değinen Barut, "Yıldız Dağı, Sivas'ın gelecekte parlayan yıldızı olacak. Kayak merkezinde son hızla çalışmalar devam ediyor. Oteller, sağlık bölümleri, tamamlanıyor. Burası daha güzel olacak. Sivas kendini nasıl Kongre ile tanıttıysa Yıldız Dağı'yla da tanıtacak" diye konuştu.
Kaynak: AA