İçişleri Bakanı Altınok, Başkan Sekmen'i Ziyaret Etti

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i ziyaret etti.

İçişleri Bakanı Altınok, Başkan Sekmen'i Ziyaret Etti
Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ile İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Tekinaslan’ın da bulunduğu ziyarette Bakan Altınok, Başkan Sekmen’den Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hüseyin Koçan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, Genel Sekreter Yardımcıları Ünsal Kıraç, Selami Keskin, Cevat Öksüz ve Zafer Aynalı’nın bulunduğu ziyaret samimi bir atmosferde geçti. Başkan Mehmet Sekmen, kentsel dönüşüm, alt ve üstyapı çalışmalarında büyük bir ivme kat ettiğini bildirdi. Sekmen, şöyle dedi: “Büyükşehir Belediyesi olarak altyapı çalışmaları başta olmak üzere şehrimizde kentsel dönüşüm, ilçe ve eski tabirle köylerimizin su ve kanalizasyon hizmetlerine ağırlık veriyoruz. İnşallah 2018’in sonuyla il merkezimizin altyapısını tamamlamayı hedefliyoruz. Bir yandan da şehrimizin kentsel dönüşümüne ağırlık veriyoruz. Tarihi mekânların restorasyonu, ‘Kültür Yolu’ Projesi kapsamında Erzurum Kalesi ve çevresinin restorasyonu devam ediyor. Şehrimizin gelişimiyle ilgili Et Balık Kurumu’nun nakli konusunda yeni yaptığımız tesisimiz bitmek üzere. Şuanda makineler monte ediliyor. Et ve Balık Kurumu en kısa zamanda mevcut yerinden yeni yaptığımız tesise nakledilecek. Büyük bir hayvan borsasının projesini yaptık, ihale süreci devam ediyor. Fuar merkezimizin temelini attık.11 tane Bilgi Evi dediğimiz, içerisinde muhtelif fonksiyonların olduğu yeni mekânlar yapıyoruz. Buralarda hem gençlere, hem kadınlara, hem de çocuklara yönelik hizmet sunabileceğimiz mekânlar olacak.”

VALİLİK VE BÜYÜKŞEHİR’İN ÖRNEK BİRLİKTELİĞİ

Başkan Sekmen, şehrin sosyal ve kültürel dokusuna büyük ehemmiyet verdiğini ifade etti.

Sekmen, şunları kaydetti: “Geçen yıl 500, bu sene de 500 civarında okulun bakım ve onarımını yapıyoruz. Hem çevre düzenlemesi, hem de sportif alanlar oluşturuyoruz. Eski tabirle köylerimizden başlamak suretiyle ilçe ve il merkezindeki okullarımızın boya, badana, kapı, pencere ne ihtiyacı varsa yenilemeye gayret ediyoruz. Yine camilerimizin bakım, onarım ve çevre düzenlemesini yapıyoruz. Erzurum Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak ile beraber şehirde sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere çok büyük ağırlık veriyoruz. İnşallah bu dönemin sonunda şehrimizde büyük bir dönüşümü tamamlamış olacağız. Şuanda Gölbaşı’nda bir kentsel dönüşüm projesi başlattık. İnşaatlar devam ediyor. Bir yandan da Veyis Efendi’de, Şehitler ve diğer mahallelerimizde kentsel dönüşüm için altyapı çalışmaları sürüyor. Hamdolsun güzel bir diyalogla Valimizin koordinatörlüğünde bu hizmetleri hep beraber yürütüyoruz. Burada bir kamu anlayışı birlikteliği söz konusudur.”

7/24 HİZMET VE YATIRIM SEFERBERLİĞİ

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, gelişim için 7/24 çalışma esasına dayalı şehirde hizmet ve yatırım seferberliğinin bulunduğuna dikkati çekti. Sekmen, şöyle devam etti: “Nerede bir ihtiyacımız varsa o ihtiyaca yönelik hizmetler üretiyoruz. 7/24 çalışıyoruz. Atıksu Arıtma Tesisi’mizi bitirdik. Şuanda fiili olarak çalışmaya başladı.

Şehrin atıkları artık nehirlerimize karışmıyor. Yağmur suyu kanallarıyla yağmur sularını kanalizasyondan ayırt ediyoruz. Şehrimizde 750 kilometre içme suyu şebekesi değişikliği yapıyoruz. İstanbul’daki gibi çelik borular ürettik ve onları döşüyoruz. 300 kilometrenin üzerinde yağmur suyu kanalı yapıyoruz ve 500 kilometre de atıksu kanallarını yeniliyoruz. Bu arada dağın özelleştirilmesi söz konusuydu, kimse talip olmadı. Şu anda bize vermek üzere Özelleştirme İdaresi harekete geçti. İnşallah ora da bize verilince şehir adına kış turizmi için önemli hizmetler yapacağız.”

“ERZURUM ÇOK HIZLI BİR ŞEKİLDE GELİŞİYOR”

İçişleri Bakanı Selami Altınok da, Erzurum’un çok hızlı bir şekilde geliştiğini vurguladı. Bakan Altınok, şunları söyledi: “Erzurum çok hızlı bir şekilde gelişiyor. Erzurum Büyükşehir Belediyemiz bu manada gerçekten çok büyük bir ivme kazandı. Şehirdeki en büyük sıkıntılardan biri eski yapılaşmaydı. Şimdi güzel bir kentsel dönüşüm çalışması var. Bu manada Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Valimize ve diğer bütün yatırımcı kuruluşların fikir babalarına emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Erzurum her halükarda önemsenmesi, farklı tutulması gereken bir şehirdir. Anadolu’nun Doğu’daki mihenk taşıdır. Erzurum’un, o önemini hissettiren o algıyla toplumda hissedilmesi lazım gelir. Anadolu’nun yurt olması noktasında, vatan olması noktasında 1071’lerden başlayan mücadelenin mihenk taşlarından bir tanesidir. Bu kutsal ve mübarek şehre hizmet etmenin bir ibadet algısıyla algılandığını zaten görüyorum.” Erzurum’un her daim hizmetinde olduğunu anımsatan Altınok, “Gecemizle, gündüzümüzle Erzurum’un hizmetindeyiz. Bundan da şeref duyuyoruz. Erzurum’da olmaktan, güzel insanlarla beraber olmaktan büyük bir şeref ve onur duyuyorum” dedi.

Kaynak: İHA