Huzurevi Sakinlerine Moral Verdiler

Ankara'daki etkinlikte kişisel bakımları yapılan huzurevi sakinleri için tiyatro oyunu sahnelendi, konser verildi

Ankara'da Duy Sesimi Yardımlaşma Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikte kişisel bakımları yapılan huzurevi sakinleri, tiyatro izledi, dinledikleri konserle eğlendi.

Altındağ'daki Gicik Huzurevi'nde yapılan etkinlikte altı kişilik kuaför ekibince saçları kesilen yaşlılardan isteyenlere makyaj yapıldı. Daha sonra huzurevi sakinleri tiyatro izledi, Türk sanat müziği ve Türk halk müziği dinledi, şarkılara oynayarak eşlik etti.

Duy Sesimi Yardımlaşma Topluluğu Kurucu Başkanı Ebru Şahin, AA muhabirine, topluluklarını 2014'ün nisan ayında kurduklarını söyledi. Aktif üye sayılarının 100'ü bulduğunu, dışarıdan kendilerini takip eden ve destek verenlerin sayısının ise bini aşkın olduğunu belirten Şahin, temelde çocukları baz alarak ailelere yardım ettiklerini, çocuklara burs ve kırtasiye yardımında bulunduklarını, ayrıca her yıl yaşlılara ve muhtaç ailelere düzenli yardım yaptıklarını dile getirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Çocuk Evleri'nde üç evin gönüllüsü olarak çalıştıklarını ve huzurevlerinde yaşlılar için etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

"Yaşlılar Haftası'nda yaşlı teyzemiz Emine Hanım ile tanıştık. Tek başına yaşıyor ve kulakları duymuyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndaki yetkililer ile görüştük, Emine teyzenin durumunu anlattık. Hemen Gicik Huzurevi'ne yerleştirildi. Yetkililere çok teşekkür ederiz. Bu vesileyle de Gicik Huzurevi'ni tanıdık. Yaşlılarımızın bu aralar sıkıldığını duyduk, onlar için bir program düzenlemeye karar verdik. Altı kişilik ekibiyle kuaför arkadaşlarımız yaşlılarımıza bakım yaptılar, sonra tiyatro gösterisi yapıldı, ardından da müzik ziyafeti çekildi."

Şahin, kuaför ve tiyatro ekibi ile TRT Türk sanat müziği sanatçısı Bahadır Özüşen'in gönüllük esasına bağlı olarak etkinliğe katıldığını sözlerine ekledi.

Huzurevi Müdürü Hüsnü Kaymaz ise bu tür etkinliklerin yaşlıları çok mutlu ettiğini aktardı.

Huzurevinde kalan 63 yaşındaki Murat Özgen de yaklaşık 9 aydır huzurevinde kaldığını ve kendi isteğiyle yerleştiğini söyledi. Huzurevinde kalan yaşlıları her türlü ziyaretin mutlu ettiğini belirten Özgen, "Zaman zaman öğrenciler de geliyor, el öpüyorlar, insan mutlu oluyor. Burada daha huzurlu olacağıma inandığım için çıktım geldim, daha huzurluyum. Bu tip etkinlikler buradaki yaşlı insanların geri kalan yaşamlarında huzurlu olmalarını sağlıyor" dedi.
Kaynak: AA