Ordu'da Acil Servis Doktoruna Saldırı

Ordu’da Aybastı Devlet Hastanesinde acil nöbeti tutan Dr. Ayça Türe Başer, hasta yakınları tarafından sözlü ve fiili saldırıya uğradı.

Ordu'da Acil Servis Doktoruna Saldırı
Dün akşam saat 21.30 sıralarında hastaneye başvuran ve muayene sonrası tedavisi yapılan hastanın yakınları tarafından Dr. Ayça Töre Başer’e sözlü ve fiili saldırı gerçekleşti. Sağlık çalışanlarının müdahil olduğu olayda Dr. Ayça Töre Başer, hasta yakınları hakkında şikayetçi oldu. Aybastı Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

SENDİKALARDAN SERT TEPKİ

Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Bilal İnanlı, Dr. Ayça Töre Başer’e yapılan sözlü ve fiili saldırıyı sert bir şekilde kınadı. Sağlık çalışanlarına yapılan saldırıların artık dayanılmaz noktaya ulaştığını belirten İnanlı, “Hastaneye başvuran ve muayene sonrası tedavisi yapılan hasta için yakınlarının adeta doktoru esir almışçasına ve o anda sanki başka hiçbir hastaya bakmaması gerekiyormuşçasına söylemler gerçekleştirmesi ve sözlü hakaretlerde bulunması kabul edilebilir değildir. Halkımızın devletine vergisini vermesi, hiçbir devlet çalışanına ‘Senin maaşını devlet benim vergimle veriyor, bana bakmak zorundasın’ gibi hakaret söyleminde bulunmasına sebep değildir. Unutmayalım ki, bu geminin içinde hepimiz varız ve halkımızın olduğu kadar bu devletin çalışanı memurlarda devletine vergisini vermektedir. Kaldı ki zaten kamu çalışanları devletinin verdiği maaşının karşılığını fazlasıyla vermekte, üstüne üstlük bir de hakarete maruz kalmaktadır. Bu söylemlerde bulunmak kimsenin hakkı ve haddi değildir. Görevinin bilincinde olan ve amacı sadece hastaneye gelen insanlarımızı tedavi etmeye çalışan sağlık çalışanlarımız günümüz Türkiye’sinde öyle bir noktaya getirildi ki, artık kimseden teşekkür beklemiyor. Çalışanlarımız görevleri başında hasta ya da yakınlarının saldırılarına uğramamak için adeta dua ediyor. İsteğimiz tek şey burada hizmet etmekten başka bir gayesi olmayan sağlık çalışanlarımıza fiziki ve sözlü şiddetin son bulmasıdır” dedi.

TABİPLER ODASI’NDAN KINAMA

Ordu Tabipler Odası Başkanı Dr. Özgür Enginyurt, Dr. Ayça Töre Başer’i telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Enginyurt, “Doktor arkadaşımız olay günü 24 saatlik nöbeti esnasında yaklaşık olarak 600 hastaya baktığını ifade etti.

Bu hastanın da aciliyetinin olmadığını, buna rağmen kendisine gerekli tıbbı müdahalenin uygulandığını ancak hem doktorun, hem de oradaki diğer sağlık çalışanlarının üzerine yüründüğünü ve hakarette bulunulduğunu ifade etti.

Bu olayın adli ve hukuki her aşamasını takip edeceğiz. Artık yeter” diye konuştu.

Kaynak: İHA