Kartal Belediyesi'nden İki Ayrı Kurban Satış Alanı

Kartal Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle ilçe sınırları içinde iki ayrı kurban satış alanı kurulması için çalışmalara başladı.

Kartal Belediyesi'nden İki Ayrı Kurban Satış Alanı
Kartal Kaymakamlığı ile birlikte alınan karar gereği Kartal Kordonboyu ve Çavuşoğlu Mahalleri’nin sınırları içindeki iki alan kurban satış alanı olarak hizmet vermek üzere hazırlanmaya başlandı.

Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Plan Proje Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Kartal Kordonboyu Mahallesi’nden bulunan eski Eczacıbaşı arazisi ve Çavuşoğlu Mahallesi’nde bulunan eski Mutlu Akü arazilerini kurban satış alanı olarak kullanılmak üzere hazırlamaya başladılar. İş makineleri ile düzleştirilen ve otlardan arındırılarak aydınlatma direkleri kurulan kurban satış alanlarında kesim alanları da oluşturulmaya başlandı. Çavuşoğlu Mahallesi’nde bulunan ve toplam 44 dönüm alan üzerindeki kurban satış alanının 181 parsele bölüneceği öğrenilirken Kordonboyu Mahallesi’nde 50 dönümden fazla bir alan üzerinde kurulan kurban satış alanının ise 228 parselden oluşacağı öğrenildi. Yapılan çalışma ile 100 dönümden fazla bir alanda 400’den fazla kurbanlık satış alanı oluşturulabilecek ve vatandaşların kurbanlarını rahat bir ortamda kesmeleri sağlanacak.
Kaynak: İHA