İzmir'de İlk Hacı Adayı Kafilesi Yola Çıktı

İzmir'de ilk hacı adayı kafilesi, dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

İlk kafilenin yola çıkması nedeniyle İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde uğurlama töreni yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla kutsal topraklara giden ilk kafilede yer alan 450 hacı adayı ile yakınlarının katıldığı tören duysal anlara sahne oldu.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törende hacı adaylarının heyecanlı oldukları gözlendi. Bazı hacı adayları yakınlarına sarılarak vedalaştı, bazı vatandaşların göz yaşı döktüğü görüldü.

İzmir İl Müftü Yardımcısı Ekrem Saylam, yaşanan coşku ve heyecanın hacıların sağ salim geri dönmesiyle daha da artmasını temenni ettiklerini dile getirdi.

Saylam, "İzmir'den Diyanet İşleri Başkanlığımızın organizasyonuyla bin 3, özel şirketler aracılığıyla 669 olmak üzere toplam bin 672 hacı adayımızı kutsal topraklara uğurlayacağız. İnşallah hacı adaylarımızın sağ ve salim bir şekilde sıhhat afiyet içerisinde Hacc-ı mebrur olarak görevlerini yaparak yeniden vatanlarına, aile ve çocuklarına kavuşmalarını diliyoruz" diye konuştu.

-"25 yıldır hacca gitmenin hayalini kuruyordum"

Hacı adaylarından 68 yaşındaki Asiye Koca gazetecilere yaptığı açıklamada, kutsal topraklara gitmeyi 8 yıldır beklediğini, mutluluğunu anlatacak kelime bulmakta zorlandığını söyledi. Koca, "Allahım bu günleri nasip etti. Allah gitmek isteyenlere de nasip etsin'' dedi.

25 yıldır hacca gitmenin hayalini kurduğunu dile getiren 70 yaşındaki Feziye Aşar ise, ''Son 25 yıldır kutsal topraklara gitmeyi bekliyordum, nasip olmamıştı. Kocam 8 yıl önce vefat etti. Ona nasip olmadı. Onun için çok üzgünüm yanımda olsa daha mutlu olacaktım" diye konuştu.

Düzenlenen törenin ardından ilk hacı kafilesi dualarla uğurlandı.

Kaynak: AA