Hayvan Kesim Ve Satış İşlemlerindeki Yolsuzluk İddiası

Lüleburgaz'da dönemin Et ve Balık Kurumu'nca ithal edilen angusların kesim ve satış işlemlerinde yolsuzluk yaptıkları iddasıyla yargılanan 18 sanık beraat etti

Lüleburgaz'da, dönemin Et ve Balık Kurumu'nca (EBK) Meksika, Avustralya ve Brezilya'dan ithal edilen angusların kesim ve satış işlemlerinde yolsuzluk yaptıkları öne sürülen 18 kişi beraat etti.

Kırklareli Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya dönemin EBK Ticaret ve Pazarlama Daire Başkanı M.S.C, EBK Sakarya Kombinası İşletme ve Üretim Şefi A.D, EBK Sakarya Kombine Müdürü Z.G, EBK Lüleburgaz İşletme Müdürü İ.K, mezbaha işletmecileri T.İ, E.İ, E.İ, veteriner F.D. ile hayvan alım satımı yapan özel bir firmanın yetkilisi F.G. ile avukatları katıldı.

Duruşmada, sanıkların ve avukatların son savunmaları alındı.

Kısa aranın ardından kararını açıklamayan mahkeme heyeti başkanı, sanıkların beraatinin kararlaştırıldığını belirtti.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı, ihbar üzerine 2012'de başlattığı soruşturma kapsamında, angusların kesim ve satış işlemlerinde yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla 18 kişi hakkında "örgüt kurma, örgüte üye olma, örgüt faaliyeti içerisinde resmi ve özel belgede sahtecilik yapma ve kullanma, dolandırıcılık, hırsızlık, bozulmuş ya da değiştirilmiş gıda ve ilaçların ticaretini yapma, zimmet, görevi kötüye kullanma ve suçluyu kayırma" iddiasıyla dava açmıştı.
Kaynak: AA