Budapeşte Doğu Garı'nda Bin Kişilik Yeni Bir Mülteci Grubu, Avusturya'ya Doğru Yürüyerek Yola Çıktı

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki Doğu Garı’nda (Keleti) toplanan yaklaşık bin kişilik yeni bir mülteci grubu, Avusturya’ya doğru yürüyerek yola çıktı. Polis araçlarının eşliğinde yaya olarak yola çıkan çoğu Suriyeli olan mültecilerin içinde küçük çocukların ve yaşlı kadınların olması dikkat çekti.

Doğu Garı önünde mültecilere liderlik yapan iki Suriyeli mülteci tarafından organize edilen yürüyüşe neredeyse garda bulunan tüm mülteciler katıldı.

Doğu Garı önündeki cadde olan Rakoczi Caddesi’nden yürüyerek Tuna Nehri üzerindeki Elizabeth Köprüsü’nden Budin tarafına geçen mültecilerin yürüyüşleri ne kadar sürecek bilinmezken, Macar İçişleri Bakanlığı yetkilileri, mültecilerin Avusturya’ya gidebilmeleri için otobüs tahsis etmeyeceklerini açıkladı.

Macar polisi, aralarında Afgan, Pakistan, Irak, İranlı mültecilerin de bulunduğu ancak çok büyük çoğunluğu Suriyeli olan mültecilerin Avusturya otobanı olan M1 otobanına çıkmalarına izin vermeyeceklerini, yan yol olan 1 nolu yolu kullanmalarına izin vereceklerini bildirdi.

Macaristan İçişleri Bakanlığı yetkilileri son yaptıkları basın toplantısında, Macaristan’a Sırbistan’dan illegal yollardan giren mülteci sayısının 168 bine yükseldiğini, birkaç gün içinde bu rakamın 180 bine yaklaşacağını açıkladı.

Kaynak: İHA