Tuğrul Türkeş'ten MHP'ye eski dükkan benzetmesi

Tuğrul Türkeş, kabine teklifi gelmeden önce MHP’deki eşyalarını topladığı yönündeki iddialara “Bizim eski dükkanda dedikodu bu mu?” sorusuyla cevap verdi.

Tuğrul Türkeş'ten MHP'ye eski dükkan benzetmesi
Tuğrul Türkeş'ten MHP'ye eski dükkan benzetmesi
Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, kendisine yöneltilen eleştirilere düzenlediği basın toplantısıyla cevap verdi. Türkeş, açıklamaları ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazeteci Türkeş'e kabine teklifi gelmeden önce MHP'deki eşyalarını topladığı yönündeki iddiaları sordu. Türkeş bu soruya “Bizim eski dükkanda dedikodu bu mu?” sorusuyla cevap verdi.

Türkeş şöyle devam etti: Genel sekreter önce kendi odasını dekore ettirmiş. Kendi odasındaki dekorasyonu beğenirse genel başkan yardımcılarının odalarını da boyatacağız demiş. Devlet Bey'in ceketinin arkasındaki şahsiyetten bahsediyorum. Benim de duvarda haritalarım vardı. Onları çerçeve değişimine yolladım. Ama partideki yeni dekorasyon ilgili arkadaşların zevkine hitap etmiş olmayacak ki, ne duvar boyandı ne de duvar kağıdı oldu. Bir iki aydır ondan sebep beklemedeyim. Bunu bir bahane olarak göstermek istiyorlarsa beni atsalar dahi isim vermeyeceğim. Ama bu konuda zil takıp oynayanların hiç biri Türk siyasetinde Yıldırım Tuğrul Türkeş'in ifa ettiği görevleri göremezler. Marifetleri varsa Devlet Bay'in arkasında kareye girmek yerine bugüne kadar konuşsalardı. Efendi, odasını süsledikten sonra bizim odalara da boya yaptırsaydı haritaları geri asacaktık. O zaman da bu iddialar yerinde olmayacaktı.