Eskişehir'de '22. Geleneksel Ertuğrul Gazi Şurası Ve Yörük Ekinlikleri' Başladı

Eskişehir Ertuğrul Gazi Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl 22’ncisi düzenlenen “Ertuğrul Gazi Şurası ve Yörük Ekinlikleri” programı kapsamında, Karacaşehir Camisii’nde, Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Bey adına 1299 yılında okutulan ilk hutbenin orijinal hali okundu.

Eskişehir'de '22. Geleneksel Ertuğrul Gazi Şurası Ve Yörük Ekinlikleri' Başladı
Gerçekleştirilen programa, Vali Güngör Azim Tuna, Vali Yardımcısı Hamdi Bilge Aktaş, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cuma namazı hutbesinde, Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Bey adına Dursun Fakih tarafından Karacaşehir Camisii’nde okunan ilk hutbenin orijinal hali ve Şeyh Edebali’nin Osman Bey’e yazdığı nasihat, Eskişehir Müftü Yardımcısı Hasan Demir tarafından okundu. Cuma namazı çıkışı etkinlik kapsamında vatandaşlara Yörük Gözlemesi ve ayran ikram edildi.

Yapılan etkinliği değerlendiren Vali Tuna, ecdadımızdan bize miras kalan değerlerimize sahip çıkılmasının önemine değindi. Bu yıl 22’ncisi yapılan etkinliğin 3 gün boyunca devam edeceğini belirten Vali Tuna, Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Bey adına Dursun Fakih tarafından ilk hutbenin orijinal halini dinlemenin mutluluğunu namaza katılan cami cemaatiyle birlikte yaşadıklarını aktardı. Geleceğin teminatı olan çocukların geçmişine iyi sahip çıkmalarını isteyen Vali Tuna, bu konuda ailelere büyük görev düştüğünü sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA