MHP Yozgat Milletvekili Adayı Çakır, 1 Kasım Seçimlerinde MHP Oyunu Daha Da Yükseltecek

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat Milletvekili Adayı Mehmet Ali Çakır, 7 Haziran seçimlerinde oyunu yükselten MHP’nin 1 Kasım seçimlerinde oyunu daha da yükselteceğini söyledi.

MHP Yozgat Milletvekili Adayı Çakır, 1 Kasım Seçimlerinde MHP Oyunu Daha Da Yükseltecek
AK Parti’nin algı operasyonu ile MHP üzerinde oyun oynamaya çalıştığını belirterek, MHP tabanların buna müsaade etmeyeceğini söyledi.



MHP Yozgat Milletvekili Adayı Mehmet Ali Çakır, Galata Çamlık Otel’de basın toplantısı düzenleyerek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Toplantıya Milletvekili Adayı Çakır’ın yanı sıra MHP İl Başkanı Ethem Sadef, Merkez İlçe Başkanı Tekin Irgatoğlu, Kadın Kolları Başkanı Gülseren Sarıoğlu, Ülkü Ocakları Başkanı Duran Küçükduman ve parti yöneticileri katıldı.

MHP Yozgat Milletvekili Adayı Çakır, Yozgat’ta aynı sorunların yaşandığına dikkat çekerek göçün gündemdeki sıcaklığını koruduğunu aktardı. 7 Haziran seçimlerinde Yozgatlı seçmenlerin AK Parti’ye gerekli mesajı verdiğinin altını çizen Çakır, “7 Haziran’da iktidar partisinin oyları düşerken MHP’nin oyları artmıştır. İktidar partisinin kaybı her geçen gün artmaktadır” dedi.

7 Haziran seçimlerinin ardından ortaya çıkan tabloda koalisyon görülmesine rağmen AK Parti’nin buna karşı durduğunu ifade eden Çakır, AK Parti’nin algı operasyonu ile MHP’ye karşı bir oyun içerisine girdiğini vurguladı. MHP’nin koalisyon için tavrının net olduğuna değinen Çakır, “Koalisyon için bizim 4 önemli maddemiz vardı. Anayasanın ilk dört maddesi, çözüm sürecinden vazgeçilmesi, 17-25 Aralık yolsuzluk dosyası ve Cumhurbaşkanının anayasanın belirlediği sınırlar içerisinde kalması. AK Parti, daha önce birilerine vermiş olduğu sözü yerine getirmek için kriterlerimize karşı çıktı ve koalisyon görüşmeleri başlamadan bitti” dedi.

MHP Yozgat İl Başkanı Ethem Sadef, AK Parti iktidarının 13 yıl boyunca Yozgat’a hak ettiği değeri vermediğini belirterek, Yozgatlı seçmenlerin de iktidara gerekli cezayı vereceğini söyledi.

Sadef, 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan sonuçla ilgili gerekli değerlendirmeleri yaptıklarını aktardı. 1 Kasım seçimleri için teşkilatların yoğun bir çalışma içerisinde olacağının altını çizen Sadef, hazırlıkların tamamlandığına değindi. Sadef, seçim sürecinin kısa olması nedeniyle adayların kendi bölgelerinde çalışmalara başladığını belirterek, teşkilatların 4 adayla birlikte çalışma içerisinde olacağını aktardı.
Kaynak: İHA