'Diriliş Ertuğrul'un İkinci Sezonu Bugün Başlıyor

İSTANBUL - TRT1'de ikinci sezonu yayınlanacak "Diriliş Ertuğrul" dizisi, yeni katılan oyuncuları, mekanları ve aksiyonlu hikayesiyle bugün seyirci karşısına çıkacak.

Yapımcılığını ve proje tasarımını Mehmet Bozdağ'ın üstlendiği dizinin senaryosunu Mehmet Bozdağ, Atilla Engin ve Zeynep Aslı Peker Bozdağ yazdı. Dizinin yönetmenliğini Metin Günay'ın üstlendiği dizi, aksiyon sahneleriyle yine dikkatleri üzerine çekecek. Türk televizyonlarında ilk kez uygulanan aksiyon sahnelerinin koreografisini "Cengiz Han" ve "Marco Polo" dizilerinin özel koreografi ekibi Nomad yaptı. Nomad grubuna, Kuzgun Akademi koreografi ekibi eşlik etti.

Geçtiğimiz sezonda beğeniyle izlenilen dizinin yeni sezonunda Ertuğrul ve Alp'ler bir yandan Anadolu'yu işgal eden, her şeyi yakıp yıkan Moğollarla mücadele ederken, diğer yandan Ertuğrul, ağabeyi Gündoğdu ile beylik savaşına girişecek. Bu süreçte Ertuğrul Bey’in bir diğer iç düşmanı, tahtına göz koyan dayıoğlu Tuğtekin olacak.

Başrollerini Engin Altan Düzyatan, Kaan Taşaner, Hülya Darcan, Esra Bilgiç, Didem Balçın, Burcu Kıratlı, Mehmet Çevik, Osman Soykut, Cengiz Coşkun, Nurettin Sönmez, Cavit Çetin Güner gibi güçlü oyuncuların paylaştığı diziye ikinci sezon Aytolun karakteriyle Evrim Solmaz, Tuğtekin karakteriyle Uğur Güneş, Noyan karakteriyle Barış Bağcı, Artuk karakteriyle Ayberk Pekcan ve Korkut karakteriyle de Hüseyin Özay katıldı.

Dizide ayrıca Kaptan Gürman, Gökhan Oskay, Zeynep Kızıltan, Gökçe Saatçi, Atilla Kılıç, Edip Zeydan, Evren Erler, Melih Özdoğan, Muharrem Özcan, Emre Ozan ve Çağlar Yiğit gibi oyuncular da yer alacak.

Kaynak: AA