Vali Bektaş'ın Turgutlu Temasları

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti toplantısına katıldı. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantı sonrası Vali Bektaş beraberindeki heyet ile birlikte Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Ovacık yaylasında yapacağı proje alanında incelemelerde bulundu.

Vali Bektaş'ın Turgutlu Temasları
Vali Bektaş’ın başkanlığında toplanan Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyeti toplantısına, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, OSB Müteşebbis Heyeti Başkan Vekili Faruk Aydın, OSB yönetim kurulu üyeleri ve müteşebbis heyeti yöneticileri katıldı.

Toplantının ardından Vali Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Ovacık yaylasında yapacağı tesislerin yerini inceledi. Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Vali Bektaş’a projenin simülasyonunu izleterek yapılacak tesis hakkında detaylı bilgiler verdi. Başkan Şirin, görüntüleri Ovacık yaylasının çevresinde yer alan Kuşlar Mahallesi Muhtarı Mehmet Yaşar, Karaköy Mahallesi Muhtarı İlhan Sülün ile Yunusdere Mahallesi Muhtarı Necati Yaşar’a da izleterek proje hakkında bilgi verdi. Burada çok büyük projenin hayata geçirileceğini söyleyen Başkan Şirin, “Proje dev bir proje ve büyükşehir buraya büyük bir önem veriyor. Daha önce tesisleşme adına bir takım girişimler olmuş ancak çok amatörce kalmış. Mevcut hazırlanan proje hayata geçirilecektir, tabi ki bu bağlamda bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızla da değerlendirmeler yapılacaktır” dedi.

Ovacık yaylasındaki incelemelerin ardından Vali Bektaş ve beraberindekiler, daha sonra Dağmarmara mevkiinde yer alan Niyazi Üzmez İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret etti. Vali Bektaş, okulda güçlendirme çalışmalarının yapılacağını ve yeni bir okul binası yapımı için de ihaleye çıkılacağını ifade etti.

Kaynak: İHA