Sahil Güvenlik Ege Denizi'nde Yasa Dışı Avcılığa Göz Açtırmıyor

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ekipleri, hem denizden hem de karadan yapılan kontrol ve denetimler neticesinde yasadışı avcılık yapan 4 kişiye ceza kesti.

Sahil Güvenlik Ege Denizi'nde Yasa Dışı Avcılığa Göz Açtırmıyor
Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ekipleri Seferihisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile müşterek olarak dün yaptığı yapılan denetimler neticesinde, bir perakende satış yerinde 8 adet küçük boyda kılıç balığı tespit etti. Seferihisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından gerekli yasal işlemler uygulanırken söz konusu balıklara el konuldu.

Bugün Bayraklı önlerinde yasa dışı su ürünleri avcılığını önlemek ve tespit etmek maksadıyla SG Ege Deniz Bölge Komutanlığı ekipleri tarafından hem denizden hem de karadan yapılan kontrol ve denetimler neticesinde; yasak sahada karides avcılığı yaparken tespit edilen 4 şahısa 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu’na muhalefetten toplam 5 bin 275 lira idari para cezası uygulanırken, 7 parça uzatma ağına ve yaklaşık 100 kilo karides ve 15 kilo muhtelif (Levrek, çipura, lidaki) su ürünlerine el konuldu. Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı tarafından 2014 yılında yasa dışı su ürünleri avcılığı yaparken tespit edilen 1284 şahıs/tekneye toplam 1 milyon 397 bin lira, 2015 yılında bugüne kadar geçen süre içerisinde yasa dışı su ürünleri avcılığı yaptığı tespit edilen 541 tekne/şahısa toplam 757 bin 796 lira idari para cezası uyguladı.
Kaynak: İHA