Muratpaşa'da Personele Farkındalık Eğitimi

ANTALYA - Muratpaşa Belediyesi tarafından, Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında personele ayrımcılığın önlenmesine yönelik eğitim verilmeye başlandı.

Muratpaşa Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, İnsan Hakları Gündemi Derneği (İHGD) ile tüm belediye çalışanlarına yönelik, ayrımcılığa karşı farkındalık yaratmak amacıyla hazırlanan eğitimlere başlandı.

"Kamu Hizmetlerinde Ayrımcılığın ve İnsan Hakkı İhlallerinin Önlenmesi" konulu eğitim programının açılışına katılan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, bir arada yaşama bilincinin önemli olduğunu vurguladı.

Ayrımcılığa karşı çıkmanın ve bununla mücadele etmenin bir insanlık görevi olduğunun altını çizen Uysal, şunları kaydetti:

"Şu anda yaşadığımız coğrafya, antik çağda çok farklı kültürlerin barış içinde, birarada yaşadığı yer olan Pamfilya. Muratpaşa olarak Pamfilya'yız. Herkesi, tüm komşularımızı seviyoruz. Muratpaşamız'da, değişik inanç ve kültürlerden komşularımızla barış içinde yaşıyoruz. Kamu hizmetlerinde en çok dikkat etmemiz gereken şey, ayrımcılık reflekslerinin dışına çıkabilmek."

İki gün sürecek programda, tüm belediye çalışanlarına, 4 grup halinde, engellilik, cinsiyet, cinsel yönelim, yaş, etnik köken, din, inanç ve siyasal düşünce gibi ayrımcılıklara karşı farkındalık eğitimi alacağı bildirildi.

Kaynak: AA