Kılıçdaroğlu eylemlere engel olamadı

CHP'den istifa ettikten sonra yaptığı açıklamalarla gündeme gelen İstanbul bağımsız Milletvekili İhsan Özkes'in açıklamaları, parti içerisinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözünün geçmediğini ortaya çıkardı.

Kılıçdaroğlu eylemlere engel olamadı
Kılıçdaroğlu eylemlere engel olamadı
Beyaz Tv'de 'Erkan Tan'la Tartışalım' programına canlı yayın konuğu olan İhsan Özkes, Validebağ Korusu'nda yapılan provakasyonla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Validebağ konusunda uyardığını ilk kez açıklayan Özkes 'Validebağ Korusu'nda gerçekten camiye ihtiyaç var. Bu konuda Kılıçdaroğlu'nu uyardım. Ancak CHP'lilerin provokasyonu bitmedi.' dedi.

Özkes'in açıklamaları şöyle;

Gezi olaylarından sonra ağaç sevme görüntüsü altında çeşitli eylemler yapıldı. Validebağ korusunun içine camii yapılıyor diye bu olay Türkiye'nin gündemine oturdu. Orada eylemler yapılıyor, polisle eylemciler karşı karşıya geliyor, bizim milletvekillerimiz orada nöbet tutuyor ve o çevreler 'İhsan Özkes nerede?' diyor.

GİZLİCE GİTTİM

Bir akşam gizlice Validebağ korusuna girdim. Eylemciler öbür tarafta çadırda. Dolaştım ve korunun sınırlarını gördüm. Koruyla camii yapılacak yer ile arasındaki mesafeyi de gördüm. Neticede yapılacak camii ile korunun ilgisi yok. Bunu gördüm ve Genel Başkana gittim. Ve dedim ki 'Sayın Genel Başkanım burada bir yanlışlık var. Zaten CHP camii düşmanlığı, ezan düşmanlığı, din düşmanlığı gibi konularda itham ediliyor. Bizim milletvekilllerimiz orada nöbet tutuyor. Bu doğru değil ' dedim.

HAK VERDİ AMA ENGEL OLAMADI

O günlerde sayın Genel Başkan da oraya götürülmek isteniyor. 'Lütfen, aman ha! Siz oraya gitmeyin.Doğru değil. Koruyla buranın ilgisi yok' dedim. Dinledi hak verdi bana ama eylemlere engel olamadı.

OLAY ÇIKARMIŞTI...

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Üsküdar Validebağ Korusu yanındaki cami inşaatına ilişkin provokasyonlara destek vermek için geldiği alanda olay çıkarmış, Cami inşaatı alanında basın açıklaması yapmak isteyen Tanal'a geçişine izin vermeyen görevli bir kadın polisi kapıya sıkıştırarak geçmek istemişti. 

BEYAZ GAZETE

Kılıçdaroğlu eylemlere engel olamadıKılıçdaroğlu tavır koyamadı